eBesede

Nakup

Cena 9,95 EUR

Malcolm I.V. Jayson

Bolečine v križu

Bolečina v križu je simptom

Bolečina v križu sama po sebi ni bolezen, ampak simptom. Kadar se pojavi, nas opozarja, da je nekje nekaj narobe, čeprav morda ni vedno natančno jasno, kje ali kaj. Skoraj vsi kdaj trpimo zaradi bolečin v križu. Navadno gre za neprijetno, nadležno, vendar ne neznosno bolečino, ki jo je povzročila mehanska obremenitev ali poškodba hrbtenice. Običajno bolečine razmeroma hitro popustijo. Med razlogi zanje so lahko nepravilna drža, dvigovanje težkega bremena in obraba.

Če pomislimo, da hrbtenico sestavlja toliko različnih struktur, kosti, diski, vezi, tetive, živci, žile in druga tkiva, vse to pa je lahko izpostavljeno mehanskim poškodbam, katerih posledica so bolečine v križu, pogostost bolečin v križu več ni tako presenetljiva.

Večinoma niti ni pomembno, kaj je težavo povzročilo. Bolečina v križu je simptom, ki bo minil; namen zdravljenja je ublažiti bolečino in zagotoviti, da se vam čim prej povrne zdravje.

Včasih pa je lahko vzrok kaj resnejšega in takrat so potrebne obširne preiskave, s pomočjo katerih se določi nadaljnje zdravljenje. Z razumevanjem delovanja hrbtenice bomo slednjo lažje varovali in se bomo tudi hitreje rešili bolečin.

V tej knjižici boste našli pojasnila, kako hrbet deluje, kaj gre lahko narobe, zakaj se pojavijo bolečine v križu in kako jih zdravimo, pa tudi napotke, kdaj so potrebne podrobnejše preiskave in kdaj je treba poiskati pomoč specialista.

Iz vsebine:

  • Uvod
  • Kako deluje hrbtenica?
  • Kaj je bolečina in kako se lahko proti njej borimo?
  • Nekatere pogoste težave s križem
  • Zdravljenje bolečin v križu – prvi koraki
  • Kako paziti na hrbtenico
  • Kaj povzroča dolgotrajne bolečine v križu
  • Zdravljenje nenehnih bolečin v križu
  • Bolečine v križu pri mladih
  • Koristni naslovi

O avtorju:

Malcolm I. V. Jayson je doktor medicine, član Kraljevega kolidža zdravnikov (Fellow of the Royal College of Physicians) in profesor revmatologije, bil pa je tudi direktor Manchestrskega centra za bolečine v križu (Manchester and Salford Back Pain Centre). Dr. Jayson vodi obsežne raziskave zgradbe in funkcije človeške hrbtenice, meritev in testov zdravljenja ter je vodja pomembne raziskave, ki se ukvarja s povzročitelji bolečin v križu.

Info

Zbirka: Družinski zdravnik
Založba: eBesede
Jezik: slovenski jezik
ISBN-13: 9789616922135

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Bolečine v križu

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Bolečine v križu

Kontakt