Založba Sanje

Nakup

Cena 14,95 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Frane Milčinski - Ježek

Zvezdica zaspanka

Zvezdica Zaspanka - nova neskrajšana izdaja na povečanem formatu!

Ilustrirana izdaja založbe Sanje obsega 22 dvostranskih ter več manjših ilustracij. Knjiga izhaja v kar šestih različnih prevodih.
Zvezdica Zaspanka je prva slovenska radijska igra za otroke. Napisal jo je Frane Milčinski - Ježek in zanjo leta 1952 prejel Levstikovo nagrado. Zvezdica Zaspanka je med najbolj priljubljenimi otroškimi liki in pravljicami pri nas.
Zvezdica Zaspanka je spet zaspala in ni pravočasno prišla na nebo. Zato se na Zemlji pričnejo dogajati čudne stvari. Boter Mesec se razhudi in jo za kazen pošlje na Zemljo. Tam pa je strašni razbojnik Ceferin, ki ima kamen namesto srca ...

O avtorju

Frane Milčinski - Ježek

Frane Milčinski - Ježek je bil tretji otrok matere Marije in očeta Frana, ki je bil tudi mojster besede. Že zgodaj je prišel v stik z gledališčem, sodeluje tudi z radiem in leta 1938 dobi angažma igralca v ljubljanski Drami. V času okupacije (1941) ga Italijani aretirajo zaradi izjave, da v vojni ne bodo zmagali niti Nemci niti Italijani. Po enoletni odsluženi kazni deluje v Drami in Operi in objavlja pesmi. Na dan osvoboditve, 9. maja, prične delati na radiu, leta 1947 pa postane urednik Pavlihe. Leta 1952 napiše Zvezdico Zaspanko, prvo slovensko radijsko igro za otroke, scenarij za mladinski film Kekec, pesmi za film Ne čakaj na maj in odigra vlogi v omenjenih filmih. V naslednjih letih napiše več radijskih iger: Strme stopnice, Dobri stari pianino (po njej posnamejo tudi film) in začne sodelovati s televizijo pri snemanju skečev ter zabavnih oddaj (Misijon dobre volje, Viktor, luč!, Televizija v šoli in Novoletne oddaje). Leta 1972 posname svoje legendarne songe.

Info

Zbirka: Zbirka Sanjska knjigica
Založba: Založba Sanje
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 48
Mere: 280 x 210 mm
Izid: november 2009
ISBN-13: 9789616767415

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Zvezdica zaspanka

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Zvezdica zaspanka

Kontakt