Založba Sanje

Nakup

Cena 12,48 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Noam Chomsky

9-11: Enajsti september

Knjiga 9-11: Enajsti september, ki je bila prevedena že v 24 jezikov, je dolgo samevala na samem vrhu ameriških (število prodanih izvodov se približuje proti številki pol milijona) in svetovnih lestvic najbolje prodajanih knjig, leta 2002 je prejela prestižno knjižno nagrado Firecracker Book Award.
Po 11. septembru, ko je v ZDA zavladala panika in jeza ter želja po maščevanju, je knjiga 9-11: Enajsti september prvi klic k streznitvi. Argumenti za to, podani v knjigi, so več kot prepričljivi. Chomsky opozorja na dilemo, pred katero se je znašel naš planet: ali bo naša glavna prioriteta tekmovanje za globalno prevlado ali pa skrb za ohranitev človeštva. Ta dilema je tudi glavna tema njegove najnovejše knjige Hegemonija ali preživetje.

O avtorju

Noam Chomsky

NOAM CHOMSKY je svetovno ugleden politični aktivist, pisec in profesor jezikoslovja. Rodil se je 7. decembra 1928 v Philadelphiji v zvezni državi Pennsylvanija (ZDA). Po doktoratu iz lingvistike je leta 1955 pričel z delom na Massachusetts Institute of Technology (MIT), kjer je še danes zaposlen na oddelku za lingvistiko in filozofijo. Leta 1967 je izdal esej Odgovornost intelektualcev in postal eden vodilnih nasprotnikov vietnamske vojne. Odtlej je poznanost širom sveta dosegel z vztrajnim političnim aktivizmom, ki ga je zaznamovala lucidna kritika zunanje politike ZDA, analiza delovanja množičih medijev, analiza mednarodnih odnosov, zagovarjanje človekovih pravic itn. Objavil je več kot 80 knjig in prek tisoč razprav s področja lingvistike, filozofije, politike, kognitivnih znanosti in psihologije. Glede na obsežnost njegovega opusa so dosedanji prevodi njegovih del v slovenščino tako rekoč zanemarljivi. Do danes (marec 2005) je izšlo nekaj intervjujev, štirje članki in le dve monografiji: Znanje jezika: o naravi, izviru in rabi jezika (Mladinska knjiga, Ljubljana 1989) in Somrak demokracije (Studia humanitatis, Ljubljana 1997 in 2003), ki prinaša prevode os­mih besedil nastalih v letih med 1969 in 1996. Ob njegovem obisku v Ljubljani konec marca 2005 pri založbi Sanje izideta 911: Enajsti september ter Profit pred ljudmi. Prizadevanja profesorja Chomskega za ve demokracije zelo cenijo mirovna gibanja in gibanja za družbeno pravičnost z vsega sveta.
Več o njegovem liku in delu si med drugim lahko preberete na njegovi uradni spletni strani: http://www.chomsky.info

Info

Zbirka: Zbirka TIGR
Založba: Založba Sanje
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 144
Mere: 210 x 130 mm
Izid: marec 2005
ISBN-13: 961-6387-58-8

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: 9-11: Enajsti september

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: 9-11: Enajsti september

Kontakt