Založba Sanje

Nakup

Cena 27,95 EUR

Reinhard Kleist

Cash

Prva in edina ilustrirana biografija 'moža v črnem', Johnnya Casha, najbolj znanega country pevca vseh časov.

Reinhard Kleist v svojem romanu v stripu napeto in s presunljivimi ilustracijami opisuje razgibano življenje samotarja, izobčenca in glasbenega upornika: od njegovih zgodnjih koncertov z Elvisom, tja do znamenitega dogodka v zaporu Folsom, spričo katerega Cash koncem šestdesetih let prejšnjega stoletja postane najslavnejši glas Amerike, do umetnikovega spektakularnega povratka. Nepozabno branje tako za ljubitelje stripovske umetnosti kot tudi za glasbene entuziaste.


Povezave

Časopis DELO

Knjiga mene briga

Odzven

O avtorju

Reinhard Kleist

Po študiju grafike in risanja v Münstru, se Reinhard Kleist preseli v Berlin, kjer odpre svoj atelje in dela kot grafični oblikovalec in ilustrator. Med študijem je ustvaril albume Lovecraft (1994), Minna (1994), Das Festmahl (1995), Dorian (1996) in njegovo diplomsko delo, Abenteuer eines Weichenstellers. Leta 1996 je na mednarodnem festivalu stripa Comic-salon Erlangenm prejel nagrado 'najboljši nemški strip album' za strip Max und Moritz.

Kleist je avtor strip biografij Johnny Cash (Cash - I See A Darkness, 2006) in Elvis Presley (Elvis - Die Illustrierte Biographie, 2007). Njegov grafični roman The Secrets of Coney Island je bil objavljena leta 2007. Med potovanjem na Kubo, je narisal vsakdanje ulične prizore, ki so bili zbrani v potopisni knjigi Havana - eine kubanische Reise leta 2008. Dve leti kasneje, Kleist je izdal stripovsko biografijo Fidela Castra (Castro, 2010).

Info

Založba: Založba Sanje
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 224
Mere: 163 x 242 mm
Izid: 2011
ISBN-13: 978-961-274-0

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Cash

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Cash

Kontakt