Forum Ljubljana

Razprodano

Cena 7,00 EUR

Tanja Komadina

Fino kolo

Fino kolo je stripovski prvenec Tanje Komadina, ki je za revijo Stripburger in njene posebne izdaje doslej prispevala krajše stripovske zgodbe. Tokrat je ustvarila daljšo stripovsko zgodbo po literarni predlogi Manke Kremenšek Križman iz zbirke kratkih zgodb Dvoriščna okna (Mladinska knjiga, 2009). Psihološka miniatura obravnava otroško željo po objektu fascinacije. Pripoved razodeva posledice samovoljne uresničitve te želje, ko se pričakovanja zaradi spleta okoliščin izjalovijo. Pred bralcem se tako razkrije do srca segajoča zgodba, ki bi se lahko zgodila komur koli. V bralcu prebudi sočutje z glavnim likom, saj je prikazana na nazoren način in brez odvečnega moraliziranja. Kljub temu ohranja poučno noto in se ponaša z dodano vzgojno vrednostjo. Tanja Komadina se je pri ustvarjanju mladinskega stripovskega albuma spopadla z najtežjo nalogo doslej in jo seveda opravila z odliko. Čtivo za bralno značko? Brez dvoma.

O avtorju

Tanja Komadina

'Tanja Komadina je predstavnica mlajše generacije slovenskih stripovskih avtoric. Študij vizualnih komunikacij je zaključila na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je prejela tudi nagrado Akademije za umetniške dosežke. Živi in dela v Ljubljani.
Zadnja štiri leta deluje na področju ilustracije in stripa. Kot ilustratorka sodeluje z Založbo Miš in Mladinsko knjigo. Pri njih je za otroke in mladino ilustrirala že več učbenikov in knjig. Redno sodeluje tudi z revijama Ciciban in Cicido. Za njune vzgojno-izobraževalne rubrike in leposlovna besedila prispeva tudi vsebine s pridihom humorja. V svoje risbe, če ji besedilo dopušča, pogosto vključuje elemente stripa.
Njen strip Ko zorijo jagode (2009) se je uvrstil v antologijo Slovenski klasiki, njen zadnji eksperiment z naslovom Mehanika (2012) pa je objavljen v mednarodni stripovski antologiji Workburger. Strip Fino kolo je njen albumski prvenec.'

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 63
Izid: maj 2014
ISBN: 9616553666
ISBN-13: 9789616553667

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Fino kolo

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Fino kolo

Kontakt