Forum Ljubljana

Nakup

Cena 12,00 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Martin Ramoveš

Nesojeni kavboji (glasbeni album v stripu)

Martin Ramoveš je sin slovečih staršev: gospoda Rokenrola in gospe Vizualne umetnosti. Izjemno je vešč v različnih medijih in umetnostih: zanj sta značilni izrazita avtorska poetika in močna izraznost, ki ju včasih predstavi v stripovski obliki, spet drugič pa jo posreduje skozi rokenrolovsko in bluesovsko glasbo Martin Ramoveš Banda.
Nesojeni kavboji prinašajo deset krajših zgodb, ustripljenih pesmi s priložene zgoščenke, vsaka pa skozi oči umetnika obravnava neko družbeno anomalijo. Zato ne preseneča zanj značilen ekspresiven in grafičen slog risanja, ki bralcu ne prizanaša: Nesojeni kavboji so polni drznih potez, jasno posredovanih sporočil in stripovske montaže, ki deluje. Poleg vizualne ravni je Martin Ramoveš močan tudi v besedilni izraznosti, ki na lirično silovit način soustvarja atmosfero in zgodbe pelje naprej. Izdaja Nesojeni kavboji nam predstavlja celovit ustvarjalni univerzum avtorja z njegovim bendom Martin Ramoveš Band.
Energični blues, kantavtorska nabritost in grenki rock, vse to s pridihom trših strun countryja, so koordinate glasbe, ki jo igrajo člani zasedbe Martin Ramoveš Band. V svojem avtorskem ustvarjanju nadaljujejo tradicijo družbenokritičnih not bluesa in rocka ter reflektirajo perspektive konkretnega človeka. V impresijah podajajo njegove aktualne, iz tega prostora in časa vznikle dileme in govorijo kot predstavniki generacije, ki v tem družbenozgodovinskem trenutku nosi največje breme in odgovornost do svojega časa. Blues je pač občutenje, ki ga vedno znova proizvaja veter zgodovine in katerega v tem trenutku hudo suvereno zastopa Martin Ramoveš Band.

O avtorju

Martin Ramoveš

Martin Ramoveš je rock stripar in strip rocker, leta 2006 je s stripom Moč volje zmagal na Stripburgerjevem natečaju Živel strip! in od tedaj naprej redno prispeva krajše stripe za revijo.

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 78
Izid: maj 2014
ISBN: 961655364X
ISBN-13: 9789616553643

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Nesojeni kavboji (glasbeni album v stripu)

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Nesojeni kavboji (glasbeni album v stripu)

Kontakt