Forum Ljubljana

Razprodano

Cena 9,00 EUR

Matej Kocjan

Skrivnostni svet elementov: razvoj sodobne kemije v stripu

Strip je zasnovan na knjigi Povesti o elementih avtorja I. Nečajeva, ki je bila prvič objavljena v Rusiji leta 1940. Skrivnostni svet elementov ni zgolj povest o elementih, ampak predvsem o tem, kako in zakaj so jih odkrili. Je povest o razvoju sodobne kemije, hkrati pa o kemikih ter drugih znanstvenikih, s pomočjo katerih skušamo razumeti ta svet. Brez njihovih odkritij tudi naše sodobno življenje ne bi bilo takšno, kot je. Skrivnostni svet elementov lahko beremo kot zabavno pripoved, s katero lahko vsak učitelj naravoslovja približa kemijo svojim učencem, dijakom, študentom … Obenem pa je tudi precej več: je hvalnica in spomenik človeškemu Razumu, ki se trudi spoznavati in dojeti svet okoli sebe. Doba razsvetljenstva torej še ni minila, zdi se da je le obtičala v bonaci, Skrivnostni svet elementov pa je nov in svež veter v njena jadra.
Skrivnostni svet elementov je dobrodošla popestritev učnega in poučnega gradiva za osnovnošolce in srednješolce. Ni mišljena kot nadomestek za uradno delovno gradivo, je pa odlično bralno dopolnilo za vse, ki jih zanima še kaj več, kot piše v učbeniku. Prav tako bo branje Skrivnostnega sveta elementov pomagalo tudi tistim, ki jim je kemija bolj španska vas, da bi na morda drugačen način dojeli osnovne principe in zakonitosti kemije ter snovi, ki nas obdajajo.

O avtorju

Matej Kocjan

Matej Kocjan Koco je stripovski avtor, ilustrator in likovni pedagog, kar napeljuje na misel, da je njegova poklicna deformacija zaslužna za to, da se je odločil ustvariti poučno stripovsko branje. Njegov zadnji strip namreč ni samo gola zabava ali likovno-literarni žanr, ampak je lahko tudi uporabno in koristno pedagoško orodje.

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 111
Izid: maj 2013
ISBN: 9616553593
ISBN-13: 9789616553599

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 1

Zdenka★★★★★ Odlična knjiga. Priporočam jo vsem radovednim.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Skrivnostni svet elementov: razvoj sodobne kemije v stripu

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Skrivnostni svet elementov: razvoj sodobne kemije v stripu

Kontakt