Forum Ljubljana

Nakup

Cena 7,00 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Marko Kociper

Jazbec in ostali svet

Jazbec in ostali svet je zbirka 5 zgodb, ki jih je Marko Kociper priredil in zrisal po pripovedkah severnoameriških Indijancev ter jih očividno cepil z lokalnim duhom. Čeprav Kociprov stripovski svet poseljujejo antropomorfni živalski liki in vesoljci (ljudje z zvezd), imamo namreč občutek, da nismo daleč od našega tukaj-in-zdaj. V središču dogajanja je kajpak Jazbec, ničkaj kreposten lik – zabušant, ženskar in neskromen pivec. Njegove slabosti so dokaj ljudske, in tudi zato vzbuja nemalo simpatij.
Rdeča nit, ki se vleče skozi stripovsko ustvarjanje Marka Kocipra, je erotika. Zdrsu v ceneno pornografijo se avtor izmika s humorjem ter z grotesknostjo in absurdnostjo situacij, v katere zapleta svoje like.

O avtorju

Marko Kociper

'Marko Kociper je slovenskemu stripovskemu občestvu dobro znan po stripih, vedno polnih nenavadnih zgodb in slikovitih likov, ki so ravno prav bizarni in provokativni, da so obenem tudi duhoviti in družbeno kritični. Navdih zanje pogosto najde v vsakdanjem življenju in navadnih ljudeh, za katere se potem izkaže, da so vse drugo kot navadni.
Kociper se je stripovsko kalil pri Poletu, Delu, Dnevniku, reviji Mladina in še kje, njegovi stripi v knjižni obliki pa redno izhajajo pri naši založbi. Scenarije piše sam ali po literarnih predlogah, v stripovsko obliko je tako doslej spravil prozo Vinka Möderndorferja, poezijo Andreja Rozmana Roze in kratko zgodbo Mihe Mazzinija. Tokrat se je odločil razširiti sago o Jazbecu, za katero so ga navdihnile pripovedke severno ameriških Indijancev, ki jih je odel v sodobno preobleko v značilnem kociprovskem slogu.'

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 64
Izid: maj 2009
ISBN: 9616553321
ISBN-13: 9789616553322

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Jazbec in ostali svet

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Jazbec in ostali svet

Kontakt