Forum Ljubljana

Nakup

Cena 8,00 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Izar Lunaček

Knjiga Oklepaj / Metuljeve sanje

Oklepaj je zgodba o revolucionarnem polžu, ki pridiga osvoboditev od privatne posesti, ko pa sreča materialistično želvo s strastno navezanostjo na svoj oklep, se vrtiljak norih dogodivščin v svetu živali z zunanjim ogrodjem začne. Oklepaj je luč sveta prvič ugledal kot ozka pasica časopisnega stripa. Ko je bil pregnan iz svojega papirnega brloga, se je le še bolj razrasel in sčasoma ponovno oživel v obliki razkošne celovečerne knjige. Rojstvo in življenjske preizkušnje; smrt in ponovno vstajenje; ljubezen in starševstvo: vse to čaka mladega želvaka na straneh zvezanih med te platnice. Njegovo usodo je nasanjal mimoidoč metulj, bralec pa se bo moral v rodoslovno deblo živalskih vrst in hierarhije krilatih angelov uvrstiti sam. V albumu Knjiga Oklepaj: Metuljeve sanje glavnega junaka spremljamo od rojstva do smrti, v onostranstvo in na poti nazaj, vse do nepričakovane zaljubljenosti in starševstva. Njegovo popotovanje spremljajo neobvezujoče meditacije o naravi, umetnosti, ljubezni, življenju, vesolju in sploh vsemu. Zgodbo je Izar Lunaček postavil v trodelno kompozicijo in dvodelen okvir. Na kar 128 črno-belih straneh, ki vseskozi preizkušajo meje tradicionalne stripovske pripovedi in segajo od klasičnih stripovskih mrežnih postavitev do razkošnih dvostranskih multifiguralnih kompozicij, sledimo sluzavim sledem nadvse svobodomiselnega polža.

O avtorju

Izar Lunaček

IZAR LUNAČEK je filozof, ki je za javnost razkril, da je med študijem skoraj vsak dan risal nagce, stripar, ilustrator, kmalu tudi diplomirani slikar. Pred leti je zaradi ilustracije otroške slikanice veljal za ‘otroško senzacijo’. Slovenske novice so pet let objavljale njegove stripovske Minije, za najstniško revijo Pil pa v rubriki Seksikon še vedno redno razmišlja o spolnosti in sorodnih zadevah.

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 128
Izid: maj 2007
ISBN: 9616553143
ISBN-13: 9789616553148

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Knjiga Oklepaj / Metuljeve sanje

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Knjiga Oklepaj / Metuljeve sanje

Oglejte si tudi

Kontakt