Forum Ljubljana

Nakup

Cena 8,35 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Max Andersson

Pixy

Pixy je prvič izšel leta 1992 na Švedskem. Govori o razpadajočem svetu mrtvih, v katerem se srečamo s pijanim, do zob oboroženim zarodkom, denarjem, ki prosjači, recikliranimi telesi …
Nenavadni liki iz nadrealnega (podrealnega?) sveta so zelo pogosti v Anderssonovem ustvarjanju – ne samo v njegovih stripovskih zgodbah, ampak tudi v filmih, instalacijah … Pixy predstavlja eno najbolj originalnih del stripovske literature, njegovi odliki pa sta dinamično pripovedovanje zgodbe in predvsem obilica mračnega humorja. Čeprav je postavljena v izmišljen svet, zgodba na zabaven in vznemirljiv način govori o ne popolnoma izmišljenih pojavih in dogajanjih okoli nas.

O avtorju

Max Andersson

Švedski avtor stripov in filmski ustvarjalec Max Andersson je avtor alternativnih klasik PIXY in DEATH AND CANDY ter nekaj kratkih filmov, med drugim nagrajenega One Hundred Years. Skupaj s stanovskim kolegom Larsom Sjunnessonom je ustvaril kulten stripovski album Bosnian Flat Dog ter celovečerni film Tito on Ice.

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 70
Izid: maj 2006
ISBN: 6553062005
ISBN-13: 9616553062000

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Pixy

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Pixy

Kontakt