Forum Ljubljana

Nakup

Cena 11,00 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Posy Simmonds

Gemma Bovery

Gemma Bovery, ki je v knjižni obliki prvič izšla leta 1999, je mejno delo v opusu Posy Simmonds, angleške striparke in ilustratorke. Ta izjemni roman v stripu nam, tako kot njegov literarni vzor, živo upodobi zgodbo mlade ženske, ki podleže hlastanju za lastnimi fantazijami, preveč idealiziranimi, da bi jih lahko kdaj zares udejanjila. Hkrati pa je Gemma Bovery tudi prefinjena satira s poudarkom na angleškem srednjem sloju in kulturnih razlikah med sosednjima narodoma, razmejenima z Rokavskim prelivom.Zgodba govori o Raymondu Joubertu, peku v normandijskem mestecu, sicer pa nedeljskim intelektualcem, ki je brezbrižen do množice Angležev in drugih Nefrancozov, ki v njegovi bližnji in širši okolici kupujejo vikende in hiše. Prostodušnost pa izgine, ko se v sosednjo hišo vseli mlajši angleški par.Vse bolj obseden z novo sosedo Gemmo Bovery ugotavlja, da jo z eno najslavnejših junakinj francoske literature ne povezuje le podoben zven imena in priimka … Pred očmi zalezovalca Raymonda se zvrstijo Gemmino razočaranje nad francoskim podeželjem, prešuštvo, brezglavo zapravljanje, grožnja bankrota … Kaj pa, če bo Gemmino življenje vse do bridkega konca teklo podobno kot Emino v znamenitemu Flaubertovemu romanu?
Leta 2014 je priljubljeni strip Posy Simmonds dobil tudi svojo filmsko različico z istim naslovom v režiji Anne Fontaine.

O avtorju

Posy Simmonds

Posy Simmonds, rojena leta 1945 v Berkshiru (GB), je stopila na pot časopisne striparke in ilustratorke leta 1969. Najprej je delala za The Sun, kmalu tudi za druge britanske časopise in revije, npr. The Times inCosmopolitan. Leta 1972 je kot ilustratorka začela sodelovati zGuardianom, za katerega je ustvarila priljubljen strip o paru srednjega družbenega sloja, Georgeu in Wendy Weber. Od leta 1987 piše in ilustrira tudi za otroke. Še zlasti uspešna je s slikanicama Fred (1987) in Lulu and the Flying Babies (1988). Od novejših del velja poleg Gemme Bovery(1999) omeniti vsaj še Literary Life (2003) in Tamaro Drewe (2007). Stripe Simmondsove odlikujejo lahkotna, duhovita satira, pronicljivo opazovanje sodobne družbe in prefinjena risba v najboljši angleški ilustratorski tradiciji. Živi in dela v Londonu.

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 112
Izid: maj 2009
ISBN: 961655333X
ISBN-13: 9789616553339

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Gemma Bovery

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Gemma Bovery

Kontakt