Forum Ljubljana

Nakup

Cena 12,00 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Matthias Lehmann

Ezekielove solze

Ezekielove solze je zgodba v zgodbi, katere protagonistka je Bette Lord. Junakinja se po družinski smrti vrne v hišo, kjer je odraščala, in tam najde svoje stare dnevnike, skozi katere podoživlja svojo burno mladost, vzporedno s tem pa spremljamo razvoj njenega odnosa z njenim fantom Michelom. Bette nato začne gledati DVD z nenavadnim dokumentarcem o čudaškem stripovskem avtorju, ki zbira in pokopava mrtve živali ter riše stripovski album, v katerem na koncu vsake strani grozi s samomorom. Izkaže se, da sta njegovi in Bettini usodi povezani, saj ga zasleduje neutolažljivo žalostni Ezekiel, čigar nesreča je neposredno povezana z zgodbo Bettine družine.

O avtorju

Matthias Lehmann

Matthias Lehmann je mednarodno priznan avtor in mojster praskanke. Riše ilustracije za francoska časnika Liberation in Le Monde, stripovske zgodbe pa objavlja v mednarodnih stripovskih antologijah, kot so Hôpital Brut, Lapin, Comix 2000, Dirty Stories, Zone 5300 in seveda Stripburger. Za dobro mero pod psevdonimom Plague Henry in s skupino Raw Death ustvarja tudi glasbo, ki črpa iz bluegrass in folk izročila, ter ustvarja popolno zvočno ozadje motivom nekaterih njegovih novejših del. Njegovi najpomembnejši samostojni izdaji sta L’Etouffeur de la RN115(Actes Sud, 2006) in Ezekielove solze (orig. Les Larmes d’Ezechiel, Actes Sud, 2009). Za prvo knjigo si je leta 2007 prislužil nominacijo za Eisnerjevo nagrado v kategoriji ameriških izdaj mednarodnih avtorjev, z drugo knjigo, Ezekielove solze, pa se po novem ponaša tudi Ambasada Strip, ki je zdaj bogatejša za nov album izpod njegovega praskala.

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 108
Izid: maj 2011
ISBN: 9616553461
ISBN-13: 9789616553469

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Ezekielove solze

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Ezekielove solze

Kontakt