Forum Ljubljana

Razprodano

Cena 10,00 EUR

Paul Karasik, David Mazzucchelli

Stekleno mesto

STEKLENO MESTO spada po mnenju ugledne revije The Comic Journal med sto najboljših stripov dvajsetega stoletja.
Po romanu Paula Austerja sta ga v strip priredila Paul Karasik in David Mazzucchelli. Paul Auster je v romanu Stekleno mesto (orig. City of glass) v detektivsko zgodbo vpletel fascinatno razmišljanje o identiteti in fikciji. Daniel Quinn, nekoč obetavni pesnik, sedaj pod psevdonimom piše detektivske romane; prejme klic namenjen Paulu Austerju in možakar po imenu Peter Stillman ga najame, da popazi na njegovega očeta, lingvista, ki so ga ravnokar izpustili iz zapora. Oče je v prepričanju, da bo sin v izolaciji od zunanjega sveta spregovoril Božji jezik, v preteklosti z njim eksperimentiral in ga imel zaprtega v majhni temni sobi. Quinn se vmes zaplete v lingvistove blazne teorije ter začenja razumeti nevarnosti zgodbe.Karasikova in Mazzucchellijeva priredba zgodbe v roman v stripu ni zgolj ilustracija besedila, ampak gre za kompleksno nadgradnjo. Z deljenjem posameznih strani na sobe, okna, načrte mest in ponavljajočimi se motivi avtorja ustvarita še bolj ekspresivno zgodbo.

O avtorjih

Paul Karasik

PAUL AUSTER je scenarist (Lulu na mostu, Dim, moder v obraz) in romanopisec (v slovenščini dobite Leviatana, Orakeljske noči in Knjigo iluzij). Stekleno mesto je prvi del Newyorške tirlogije.
PAUL KARASIK je dolgoletni sourednik stripovske revije Raw magazine, izdajatelj lastne revije Bad News ter sodelavec the New Yorkerja in Nick Elodeon magazina. S sestro Judy je soavtor avtobiografskega pol romana pol stripa The Ride Together: A Brother and Sister’s Memoir of Autism in the Family.

David Mazzucchelli

je predavatelj stripovske naracije, pripovedništva in stripovski avtor, čigar dela so objavljena v antologijah po vsem svetu. Prejel je tudi več nagrad.
David Mazzucchelli je začel stripovsko kariero z risanjem za založbi Marvel in DC Comics. Po skoraj štirletnem uspešnem sodelovanju s Frankom Millerjem pri stripih Batman: Year one ter Daredevil: Born again, je zapustil žanr super herojev, da bi risal avtorske stripe. Večino je objavil v svoji antologiji Rubber Blanket.

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 230
Izid: maj 2007
ISBN: 9616098896
ISBN-13: 9789616098892

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Stekleno mesto

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Stekleno mesto

Oglejte si tudi

Kontakt