Forum Ljubljana

Razprodano

Cena 6,00 EUR

Andrej Štular

Bežimo, svet se podira (Zverine iz Rezije v stripu)

Stripburgerjevo kopanje po bolj ali manj zaprašenih skrinjah slovenskih književnih klasik poraja vedno nove in nove sadove. Za ustripljanje slovenskih pripovednih evergrinov smo tokrat izbrali Zverinice iz Rezije, kultno zbirko pravljic, ki jih v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja v odročni Reziji “ujel in udomačil” etnolog Milko Matičetov. S teh zverinic iz gozda, ki so odlična metafora za povsem človeške pripetljaje in ki že desetletja navdušujejo vsakokrat novo generacijo otrok, smo spihali prah, jih preoblekli v stripovsko obliko in posodobili.
Otroci bodo preko njih spoznavali naravo in značaj najprej naravnega, nato pa še v prenesenem pomenu tudi čisto človeškega sveta in značaja. V taki obliki predstavljajo iskren poklon slovenskemu ljudskemu slovstvu ter tradicionalni zakladnici pripovedništva, seveda pa tudi kakovostno, zabavno in poučno branje za sedanje in prihodnje generacije.
Vsestranski likovni ustvarjalec Andrej Štular je v strip z naslovom Bežimo, svet se podira prelevil istoimensko rezijansko ljudsko pravljico. Kokoši je na glavo padel oreh in misleč, da se podira svet, se je ustrašila in začela bežati. Med begom sreča petelina, gos in ovna, ki se ji pridružijo na dolgi in naporni pot, na kateri pa se s skupinsko prebrisanostjo kar dobro znajdejo.

Pogled v knjigo

Info

Založba: Forum Ljubljana
Jezik: slovenski jezik
Strani: 34
Mere: 160 x 160 mm
Izid: maj 2014
ISBN-13: 9789616553674

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Bežimo, svet se podira (Zverine iz Rezije v stripu)

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Bežimo, svet se podira (Zverine iz Rezije v stripu)

Kontakt