Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 19,71 EUR

Redna cena: 21,90 EUR

Prihranek: 2,19 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Sonja Lajovic

Python za otroke

Zakaj programiranje
Znanje ali vsaj poznavanje in razumevanje osnovnih pojmov programiranja je danes nekaj skoraj samoumevnega. Govorimo lahko celo o novem opismenjevanju. Podobno je bilo z angleščino, ki se je pred nekaj desetletji začela uveljavljati kot svetovni jezik, danes pa si brez znanja tega jezika ne moremo več predstavljati sodobnega načina življenja, dela in komuniciranja. Če otroci v osnovni šoli izberejo računalniški krožek, to še ne pomeni, da so se odločili za poklic programerja. Pridobljeno znanje in spretnost iskanja poti do cilja, ki je sestavni del programiranja, pa jim bo zagotovo koristilo. Ne glede na to, za kateri poklic se bodo kasneje odločili. Prepričana sem, da bo računalništvo kmalu postalo obvezna vsebina šolskega programa.

Ste vedeli, da imamo v Sloveniji danes v povprečju že več kot en računalnik na prebivalca – saj je tudi »pametni telefon« pravzaprav računalnik. Čeprav za uporabo računalnika ali pametnega telefona seveda ni potrebno znanje programiranja, pa se bomo z njima bolje znašli, če bomo vsaj malo seznanjeni z osnovami programiranja.

Če je knjiga Python za otroke namenjena tistim, ki začenjajo spoznavati svet računalniškega programiranja (ne samo mlajšim po letih ampak tudi mladim po duši) – pa njeno nadaljevanje predstavlja knjiga dr. Janeza Demšarja Python za odrasle, v kateri se znanja nadgradijo.

Torej: Python« je za otroke in odrasle!

O avtorju

Sonja Lajovic

Avtorica Sonja Lajovic je profesorica matematike in računalništva in poučuje matematiko in računalništvo na osnovni šoli. Že nekaj let uspešno vodi računalniški krožek, ki ga otroci radi obiskujejo prav zaradi možnosti, da ob zabavni igri z računalniki osvajajo temelje programiranja.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 176
Mere: 180 x 230 mm
Izid: maj 2018
ISBN-13: 978-961-6661-

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Python za otroke

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Python za otroke

Oglejte si tudi

Kontakt