Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 26,21 EUR

Redna cena: 29,13 EUR

Prihranek: 2,91 EUR, 10%

Uroš Mesojedec

Visual basic, sodobno programiranje

V knjigi boste našli popoln opis sodobnega razvojnega okolja. Knjiga visual basic predstavi popolnim začetnikom, hkrati pa ponuja kup nasvetov tudi najbolj izkušenim uporabnikom.

Knjiga vas nauči:

– Učinkovito uporabljati razvojno okolje Visual Basic.

– Najbolj izkoristiti gradnike.

– Programirati v visual basicu.

– Razvijati zaokrožene uporabniške programe.

– Pripravljati zunanje datoteke s sredstvi in sprotno pomočjo.

– Izdelovati namestitvene postopke.

– Uporabljati zbirke podatkov skozi predmete in jezik SQL.

– Predmetno programirati v visual basicu.

– Razvijati lastne gradnike.

– Uporabljati visual basic v pisarni in svetovnem spletu.

Knjiga je popoln učbenik programskega jezika; razvoj treh popolnih programov, katerih nastanek je izčrpno razložen, od zasnove prek kodiranja in dodajanja sprotne pomoči do priprave namestitvene različice.

Del knjige je v celoti posvečen delu z zbirkami podatkov; delu z vezanimi gradniki in uporabo zbirk izključno iz programske kode. V celoti je opisan predmetni model za delo z zbirkami in tudi jezik SQL.

Del knjige je posvečen predmetnemu programiranju, ki nam omogoča ustvariti nove gradnike, ki jih lahko vključujemo v vsak sodobnejši program, od spletnih strežnikov do pisarniških programov.

Predstavljeni sta tudi dve priljubljeni narečji visual basica: različica, ki je na voljo v paketu Office, in vse bolj priljubljeni Visual Basic Scripting Edition, ki prodira na vsa področja sistemskega vzdrževanja.

O avtorju

Uroš Mesojedec

Uroš Mesojedec, univerzitetni diplomirani inženir računalništva, je pisec uspešnic o programiranju v visual basicu, delphiju in javi. Je redni sodelavec revije Monitor, v kateri objavlja predvsem članke o sodobnih razvojnih orodjih. Poklicno se ukvarja s programiranjem večpredstavnih uporabniških programov in razvojem programske opreme za svetovni splet.

Info

Zbirka: Monitor
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 664
Mere: 188 x 235 mm
Izid: junij 1998
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616065645
ISBN-13: 9789616065641
COBIB-ID: 75000320
UDK: 519.682 519.688

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★☆ število ocenjevalcev: 6

Albin Adam★★★★☆ Knjiga je pisana na preprost način, kar je zelo pohvalno, a vendar dovolj strokovno in razumljivo za programiranje v VB-ju. Pomanjkanje je le delno v opisu izdelave in povezave zunanjih gradnikov ActiveX in predvsem o izdelavi svojega namestitvenega programa.

Andrej Jamšek★★★★☆ 5 nisem dal le zaradi tega, ker manjka knjigi bolj detajlen opis uporabe zbirk podatkov in ActiveX/COM-a, sicer pa knjiga na razumljiv način opisuje uporabo VB-ja z vseh vidikov tako za začetnika kot za naprednejšega uporabnika orodij VB.

Damjan★★★★☆ Ful dobra knjiga.

Andrej Topolovec★★★★☆ Zelo dobra knjiga, v kateri bi lahko bilo več o delu z zbirkami podatkov, kako izdelati svojo zbirko.

Sebastijan★★★★★ Zelo dobra knjiga, v kateri se lahko marsikaj naučiš.

Damjan★★★☆☆ Lahko bi bilo prikazanih več trikov. Lahko bi tudi več prikazali o knjižnicah DLL – kako dostopati do zunanjih gradnikov. Na enostaven način.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Visual basic, sodobno programiranje

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Visual basic, sodobno programiranje

Oglejte si tudi

Kontakt