Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 10,10 EUR

Redna cena: 11,23 EUR

Prihranek: 1,12 EUR, 10%

Nikolaj Pečenko

Moj prvi PC

Vse, kar si začetnik želi vedeti o osebnem računalniku, Windows 98 in internetu. Knjiga ne zahteva nobenega predznanja, zato je še posebej primerna kot navodilo za uporabo novega računalnika.

Osebnega računalnika marsikdo noče uporabljati, ker se boji, da ga bo ugriznil. No, mogoče ne ravno ugriznil, vsekakor pa čuti pred njim nekakšno strahospoštovanje. Strah je seveda povsem odveč, in ko boste pričeli brati priročnik Moj prvi PC boste videli, da je raba računalnika otročje lahka. Ne potrebujete pilotskega izpita, da bi sami doma na računalnik priključili monitor ali tipkovnico, za pisanje pisem ali križarjenje po internetu pa ne doktorata. In tudi debelih in suhoparno napisanih priročnikov vam ne bo treba brati, saj je Moj prvi PC napisan v vsakomur razumljivem jeziku ter kratko in jedrnato.

Knjiga je namenjena vsem začetnikom, ki bi se radi čimprej lotili dela s pravkar kupljenim računalnikom. V njej boste spoznali osnovne računalniške pojme, se naučili v računalnik priključiti miško, tipkovnico, monitor in tiskalnik, namestiti operacijski sistem ter uporabljati Windows 98. Skratka vse, kar morate vedeti, da se lahko takoj lotite dela. Ali igranja.

Posebna poglavja so namenjena priključitvi v internet in križarjenju po njem, pa elektronski pošti, tiskanju, obrambi pred računalniškimi virusi, izdelavi varnostnih kopij, delu s stisnjenimi datotekami in še marsikateremu opravilu, ki pogosto greni življenje računalniškim začetnikom. Povsem po nepotrebnem, kot se boste prav gotovo prepričali tudi sami, ko boste prebrali priročnik Moj prvi PC in ugotovili, da je osebni računalnik pravzaprav čisto prijazen strojček.

Knjiga vas nauči:

– Kateri so osnovni sestavni deli osebnega računalnika.

– Kaj so datoteke, mape, diski in drugi osnovni računalniški pojmi, brez katerih enostavno ne gre.

– Uporabljati računalniško miško in tipkovnico.

– Sestaviti računalnik, ki ste ga pravkar prinesli iz trgovine.

– Namestiti operacijski sistem Windows 98.

– Osnove dela z Windows 98, 95 in NT.

– Nameščati, odpirati in delati z okenskimi programi.

– Uporabljati urejevalnik besedil in pisati z računalnikom.

– Prilagoditi Windows 98 uporabnikovim željam in potrebam.

– Priključiti tiskalnik in tiskati.

– Poslušati glasbo in gledati videoposnetke z računalnikom.

– Priključiti se v internet, križariti po njem in iskati zanimive stvari.

– Napisati in poslati prvo e-pismo.

– Kaj so računalniški virusi in kako se jih obraniti.

– Vzdrževati osebni računalnik.

– In še marsikatero spretnost, ki vam bo zelo olajšala delo z osebnim računalnikom.

O avtorju

Nikolaj Pečenko

Nikolaj Pečenko je avtor najuspešnejšega slovenskega računalniškega priročnika. Moj prvi PC je doslej izšel v šestih izdajah, v skupni nakladi več kot 100.000 izvodov. Napisal je tudi več drugih priročnikov, na primer najuspešnejsi slovenski fotografski priročnik Fotografirajmo digitalno, ki je bil prodan v več kot 10.000 izvodih, priročnik za rabo videokamer Digitalne videokamere, računalniške priročnike Moj prvi linux, Moj žepni računalnik Palm, Moj prenosnik ...

V Delovi prilogi Vikend ima rubriko o zabavni elektroniki, v reviji Naravoslovna solnica pa rubriko o naravoslovnih spletnih straneh.

Poleg računalništva in zabavne elektronike se ukvarja tudi s poljudno-znanstvenim pisanjem in prevajanjem. Napisal je knjigo Naš Zoo, vodnik po ljubljanskem živalskem vrtu, ki je prav tako izšla pri Založbi Pasadena. Njegove prispevke o različnih področjih znanosti je bilo doslej mogoce prebrati v Mladini, Delovi Sobotni prilogi in prilogi Znanost, Gei, Proteusu in še kje. Med knjigami, ki jih je prevedel, pa omenimo temeljno delo Richarda Dawkinsa, Sebični gen.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 140
Mere: 188 x 235 mm
Izid: november 1998
ISBN: 9616065718
ISBN-13: 9789616065719
COBIB-ID: 79466496
UDK: 681.3-181.4

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Moj prvi PC

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Moj prvi PC

Oglejte si tudi

Kontakt