Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 22,50 EUR

Redna cena: 25,00 EUR

Prihranek: 2,50 EUR, 10%

David A. Karp

Sitnosti z Windows 98

Operacijski sistem je del programske opreme, ki bi morala delo opravljati v ozadju, medtem ko vi delate v ospredju. Na žalost operacijski sistemi – in še posebej Windows 98 – včasih ne delujejo tako. Namesto tega so nam Okna 98 v napoto, med samim postopkom pa nas jezijo. Mogoče vas jezijo vse neuporabljane ikone, s katerimi je natlačeno namizje. Ali pa ste nemočni zaradi novih elementov vmesnika Oken 98. Ali pa ste prepričani, da je osrednja pridobitev Oken 98, domnevna združitev namizja in spleta, več kot samo majhna neprijetnost.

S knjigo Sitnosti z Windows 98 boste odpravili naštete in še neštete druge sitnosti. Svoj sistem boste prilagodili, da bo deloval tako, kot to želite vi, in ne tako, kot je bil nastavljen za vas. Knjiga je urejena tako, da jasno prikazuje težave in takoj ponuja rešitve, ki vam bodo omogočile, da:

– opravite s programsko opremo, ki prepisuje povezave med datotekami in programi brez opozorila,

– se izognete številnim ponavljajočim se opozorilnim zaslonom in končate opravilo v krajšem času, z manjšimi glavoboli,

– optimalizirate Omrežje na klic (Dial-Up Networking) in odpravite vse težave,

– prevzamete nadzor nad združitvijo spleta in namizja z onemogočanjem nekaterih možnosti, ki so vam v napoto, hkrati pa sprostite potencial drugih možnosti,

– prilagodite vsako podobo Oken 98, tudi ikone na namizju, priročne menije in privzeti spletni brskalnik,

– avtomatizirate ponavljajoča se opravila z uporabo dosovskih paketnih datotek, okenskega skriptnega gostitelja (Windows Scripting Host) in Načrtovanih opravil (Scheduled Tasks).

Priložen je brezplačen CD-ROM, ki vsebuje preizkusno različico O’Reilly Utilities–Quick Solutions for Windows 98 Annoyances, komercialno programsko opremo, ki avtomatizira nekatere popravke, opisane v tej knjigi, ter podpira številne druge možnosti prilagajanja in izboljšave.

Knjiga Sitnosti z Windows 98, zasnovana na avtorjevi izjemno priljubljeni spletni strani Windows Annoyances, ponuja lastno zbirko tehnik za odpravljanje težav in prilagajanje Oken 98.

Info

Zbirka: Sitnosti
Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: Windows 98 Annoyances
Založba izvirnika: O'Reilly & Associates
Prevod: Robert Mihalič
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 472
Mere: 152 x 228 mm
Izid: december 1999
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616065505
ISBN-13: 9789616065504
COBIB-ID: 103530496
UDK: 681.3.066

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Sitnosti z Windows 98

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Sitnosti z Windows 98

Oglejte si tudi

Kontakt