Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 3,72 EUR

Redna cena: 4,13 EUR

Prihranek: ,41 EUR, 10%

Darko Končan, Dušan Jeraj

Žepni vodnik po dohodnini 2001

Izpolniti napoved za dohodnino je enostavno. Težje pa je izpolniti dohodninsko napoved tako, da plačamo čim manj. Davčno osveščanje je nujno. Slovenci moramo poznati davčne pasti in zapovedi. Le tako bomo v davčni žakelj dali pravi delež in nič več. Vse o dohodnini in davkih dobite v Žepnem vodniku po dohodnini.

V vodniku ne spreglejte:

  • Vse o študentski olajšavi.
  • Uveljavljanje dejanskih stroškov.
  • Kdo je zavezanec?
  • Koliko ste dolžni plačati med letom?
  • Najpogostejša vprašanja in odgovori.

Priložena dva obrazca dohodninske napovedi sta brezplačna.

O avtorjih

Darko Končan

Darko Končan, univ. dipl. ekon., je dolgoletni davčni svetovalec in stalni sodni izvedenec za finančna, davčna in borzna vprašanja. Zaradi svojega strokovnega poznavanja problematike je bil pred časom tudi državni sekretar na Ministrstvu za finance, odgovoren za področje davčnega in carinskega sistema. Pred tem se je kot direktor oddelka za davčno svetovanje v mednarodni revizijski družbi Deloitte&Touche Ljubljana ukvarjal z davčnim svetovanjem. V Sloveniji je med prvimi nudil storitve davčnega svetovanja za stranke v svoji zasebni družbi ter bil med soustanovitelji Društva davčnih svetovalcev Slovenije (DDSS). Kot delegat DDSS je že več kot 6 let član Fiskalnega komiteja Evropske organizacije profesionalnih davčno svetovalnih organizacij (CFE). Predava na domačih in mednarodnih seminarjih z davčno tematiko, v okviru katere poleg DDV posebej izstopa še problematika odloženih davkov, transfernih cen, komercialne davčne revizije in davčnih utaj ter uveljavljanja poklicnega davčnega svetovanja v Sloveniji. Strokovne prispevke objavlja v domačih in tujih strokovnih medijih, med drugim pa je v času uvajanja sistema DDV v Sloveniji kot soavtor izdal priročnik Uvedba DDV – praktični primeri in vprašanja.

Dušan Jeraj

Dušan Jeraj, univ. dipl. ekon., je diplomiral na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru in se kot davčni svetovalec vključil v delo oddelka za davčno svetovanje Deloitte & Touche, d.o.o., Ljubljana. V začetku leta 2004 je skupaj s kolegi ustanovil svetovalne družbo Taxgroup d.o.o., ki je do danes zrasla v eno izmed največjih družb na področju davčnega svetovanja v Sloveniji. Pri svojem delu proučuje davčna vprašanja in svetuje strankam s področja direktnih davkov, še posebej s področja dohodnine. V dnevnem časopisju ga lahko zasledimo kot avtorja številnih prispevkov na temo dohodnine in drugih davkov, pa tudi kot gosta kontaktnih oddaj in predavatelja.

Info

Zbirka: Žepni vodnik
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: zvezek (šivano z žico)
Strani: 112
Mere: 170 x 120 mm
Izid: februar 2002
ISBN: 9616361163
ISBN-13: 9789616361163
COBIB-ID: 116373760
UDK: 336.226.11(497.4)(035)

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Žepni vodnik po dohodnini 2001

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Žepni vodnik po dohodnini 2001

Oglejte si tudi

Kontakt