Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 11,23 EUR

Redna cena: 12,48 EUR

Prihranek: 1,25 EUR, 10%

Dušan Kričej

E-uprava na dlani

Knjiga E-uprava na dlani daje odgovore na vsa vprašanja o delovanju in razvoju e-uprave. Bralcu omogoča vpogled v ozadje elektronskega poslovanja, približa rezultate številnih projektov, ki so zaključeni, in tiste, ki se odvijajo. Seznani ga z najpomembnejšimi nosilci javnih funkcij, ki sodelujejo pri uvajanju elektronskega poslovanja v državi. Spozna, kako se postavljajo merila meritev e-poslovanja, s katerimi primerjamo Slovenijo z Evropo in svetom. Bralec bo našel tudi najpomembnejše povezave do vsebin v svetovnem spletu, povezanih z e-upravo. Če boste prebrali knjigo do konca, bo e-uprava res na vaši dlani.

V knjigi:

  • E-uprava so ljudje.
  • E-storitve, razvrščene glede na vrsto uporabnikov.
  • Kazalci spremljanja uspešnosti e-storitev.
  • Infrastruktura javnih ključev.
  • Elektronsko podpisovanje dokumentov v javni upravi.
  • Predstavitev enotnega državnega portala.
  • Register prostorskih enot in zemljiški kataster.
  • Elektronske upravne zadeve.
  • Elektronske storitve za notarje.
  • Predstavitev projektov e-uprave do konca leta 2004.

V knjigi so svoje sporočilo pustila tri podjetja. Obiščite jih tudi vi na njihovih spletnih straneh:

O avtorju

Dušan Kričej

Dušan Kričej, dipl. ing. farmacije, je državni podsekretar, od leta 2001 zaposlen na Centru Vlade RS za informatiko. Kljub uspešno opravljeni diplomi na fakulteti za narovoslovje in tehnologijo (smer farmacija) je od prve zaposlitve dalje deloval na področjih, ki so povezana z razvojem informacijskih sistemov. Pot ga je vodila na ministrstvo za notranje zadeve, kjer je začel kot programer, nadaljeval kot sistemski inženir in zaključil kot svetovalec ministra in vodja sektorja za razvoj. Računalniško pot je nadaljeval v SRC.SI, d.o.o. Izzivi so ga vodili tudi do lastnega podjetja Portal.si, d.o.o., kjer je delal kot urednik tiskanega in spletnega časopisa ter organizacije klicnega centra in portalov. V državno upravo se je vrnil leta 2001 kot državni podsekretar na Centru Vlade RS za informatiko, in sicer je postal vodja zapletenih projektov e-uprave. Na svoji poti se je srečeval z aplikacijami na velikem računalniku IBM, v okoljih CICS, DISOSS, SAS System, STAIRS, in velikimi zbirkami podatkov, kot je DB2. Najbolj je ponosen na projekte, ki so bili kritični, po drugi strani pa so prinesli veliko odmevnost in uporabno vrednost. Sodeloval je v projektih, kot je ISPO (Sistem za podporo odločanju Vlade RS), pri reševanju problematike leta 2000 (še danes so dejavne vse zbirke podatkov in aplikacije, ki so jih uspeli očistiti hroščev tisočletja) in v novejših: projekti iz programa projektov e-uprave (enotni državni portal, elektronska vloga za izpisek iz matične knjige – EUZ ter projekti, ki omogočajo izmenjavo podatkov med ustanovami javne uprave).

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 104
Mere: 168 x 210 mm
Izid: oktober 2002
ISBN: 9616361341
ISBN-13: 9789616361347
COBIB-ID: 120394240
UDK: 659.2:004:35

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: E-uprava na dlani

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: E-uprava na dlani

Kontakt