Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 25,91 EUR

Redna cena: 28,79 EUR

Prihranek: 2,88 EUR, 10%

Julijana Lapuh Bele

Excel za finančnike

Excel je zelo uporabno orodje v programskem paketu Microsoft Office. Delo s preglednicami in tabelami je enostavno in večina uporabnikov se omeji na uporabo osnovnih funkcij. Med uporabnike, ki hočejo več in jim excel to tudi ponuja, sodijo tudi vsi, ki se ukvarjajo s financami v najširšem pomenu.

Vsi finančniki, računovodje, podjetniki, menedžerji bodo v knjigi našli dragocene napotke kako v preglednicah rešiti vsa vprašanja o izračunu obresti, obrokov po različnih načinih obračunavanja, o kratkoročnih in dolgoročnih finančnih naložbah, kreditih, sami si boste lahko naredili amortizacijski načrt, ovrednotili naložbe po šestih metodah in še več. Tudi začetnikom bo v prvem delu knjige v pomoč kratek povzetek osnov excela in razlaga vseh potrebnih funkcij.

V dodatku so na enem mestu naštete finančne funkcije in slovar izrazov, ki se uporabljajo na področju financ. Ker gre za delovni učbenik, je uspešno učenje iz knjige mogoče le, če imate v računalniku odprt program Microsoft Excel.Razlagi posameznih tem sledijo vaje z rešenimi primeri, ki jih je v knjigi precej. V dodatku so na voljo še naloge za samostojno delo, ki so rešene na priloženi zgoščenki.

    Iz recenzije:

    »Excel za finančnike« je ne samo koristen, ampak tudi prijetno napisan priročnik za finančnike, ki nimajo dovolj izkušenj z elektronskimi preglednicami. Avtorica spretno vodi bralca od zgleda do zgleda in pri tem postopoma ter nevsiljivo dograjuje njegovo obvladanje Microsoft Excela, posebej na področju finančnih funkcij, ki se jih mnogi uporabniki po nepotrebnem bojijo. S tem posredno olajša razumevanje finančnih problemov tudi tistim, ki po stroki niso finančniki, pa se z njimi (kot varčevalci, kreditojemalci in še kako drugače) hočeš-nočeš srečujejo v vsakodnevnem življenju.

    Iz recenzentskega mnenja mag. Jožeta Andreja Čibeja

O avtorju

Julijana Lapuh Bele

Julijana Lapuh Bele je univ.dipl.inž. matematike in magistra računalništva. Ukvarja se z izobraževanjem odraslih in s kakovostjo v izobraževanju, je predavateljica na računalniških tečajih, mentorica mladim predavateljem, predava poslovno matematiko s statistiko na višji strokovni šoli za komercialiste in je direktorica podjetja. Skupaj s sodelavci je izpeljala projekt uvedbe standarda ISO 9001 v podjetje B2 d.o.o. in pridobitve ustreznega certifikata za dejavnost izobraževanja.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 252
Mere: 170 x 210 mm
Izid: maj 2003
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616361384
ISBN-13: 9789616361385

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★☆ število ocenjevalcev: 5

Vladimir Hojak★★★★☆ Dober priročnik, skratka uporaben, mogoče še kakšen primer novejših izračunov glede euribora.

Vladimir Hojak★★★★☆ Dober priročnik, skratka uporaben, mogoče manjka še kakšen primer novejših izračunov glede euribora...

Vladimir Hojak★★★★☆ Dober priročnik, skratka uporaben, mogoče še kakšen primer novejših izračunov glede euribora.

Marjan Kovačič★★★★★ Knjiga je pripravljena odlično, lahko pa bi bilo pripravljenih več primerov. Za obladovanje snovi, moraš kar dobro obvladati osnove excel in še malo 'poleg'.

Aleš Štrumbelj★★★★★ Obvezno pripravite nadaljevanje...

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Excel za finančnike

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Excel za finančnike

Oglejte si tudi

Kontakt