ISA.IT

Nakup

Cena 62,18 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

ECDL Evropsko računalniško spričevalo - priprava na izpite

Knjiga za učinkovito vsakdanjo uporabo programske zbirke Microsoft Office

Knjiga je namenjena vsem, ki že uporabljajo računalnik pri svojem vsakdanjem delu ali pa so popolni začetniki in si želijo z računalnikom vzpostaviti prvi stik. Napisana je po »evropskem« učnem načrtu, ki zajema vsa tista preprosta znanja, ki jih danes že vsak potrebuje za učinkovito uporabo računalnika, tako na svojem delovnem mestu, kot tudi doma.
ZAČETNIKI, se bodo na enostaven in razumljiv način seznanili z računalnikom v poglavju Prvi koraki in v nadaljevanju s programskimi orodji za pisanje besedil (Word), delo s preglednicami (Excel), vodenje kartotek (Access), izdelavo predstavitev (PowerPoint), brskanje po Internetu (Internet Explorer) in pošiljanje elektronske pošte (Outlook Express). Z učnimi primeri na zgoščenki bodo lahko v praksi preizkusili, kje vse jim lahko računalnik olajša delo.
IZKUŠENI UPORABNIKI bodo lahko svoje znanje sistematično dopolnili in nadgradili po standardih, ki jih je privzela Evropska unija kot osnovna znanja, ki so danes zahtevana za informatizirana delovna mesta.
ZAČETNIKI in IZKUŠENI UPORABNIKI bodo lahko svoje znanje dokazali tudi na izpitih za pridobitev spričevala ECDL. Izpiti seveda niso obvezni za uporabnike te knjige, so pa logično nadaljevanje: z mednarodno priznanim certfikatom boste dokazali svoje obvladovanje računalnika po standardih, ki jih danes v svetu uporablja že 75 držav. V Sloveniji je do sedaj že več kot 600 prejemnikov tega spričevala, ki bo z vstopom v Evropsko unijo postalo nepogrešljivo. Vsem tistim, ki se boste odločili tudi za opravljanje izpitov, so namenjene vaje za pripravo in poskusni izpiti. Knjigi je priložen kupon, s katerim se lahko brezplačno udeležite tudi usposabljanja - enodnevne priprave na izpite, kjer boste s pomočjo ECDL izpraševalcev preverili svoje znanje in dobili odgovore na vaša vprašanja o izpitih.

Knjiga obsega 10 poglavij:

 • poglavje Prvi koraki je namenjeno vsem tistim, ki so začetniki pri uporabi računalnika. Seznanili se bodo z osnovami dela v okolju Windows in se tako pripravili na naslednja poglavja.
 • poglavje Modul 1: Osnove informacijske tehnologije vas seznani z osnovno zgradbo računalnika, pomenom uporabe računalniških programov v vsakdanjem življenju in vplivom računalnika na zdravje. Pomaga vam razumeti osnovne koncepte informacijske tehnologije in uporabo informacijskih omrežij.
 • tretje poglavje Modul 2: Uporaba računalnika in upravljanje datotek vas nauči uporabljati osnovne funkcije operacijskega sistema. Lažje se boste znašli v delovnem okolju namiznega računalnika (delo z okni in ikonami), si organizirali svoje delo (izdelovali mape, shranjevali, brisali, premikali, kopirali datoteke, postavljali bližnjice) in se naučili tudi izpisovati na papir.
 • v četrtem poglavju Modul 3: Urejanje besedil se naučite uporabljati urejevalnik besedil. Besedila pišete, popravljate, oblikujete, vstavljate slike, izpisujete na papir. Naučite se tudi nekaj zahtevnejših del, kot je izdelava tabel in spajanje dokumentov.
 • z elektronskimi preglednicami se spoznate v poglavju Modul 4: Preglednice. Naučite se graditi preglednice, sestavljati formule za preračun, vnašati podatke, oblikovati preglednico za izpis in izdelati grafikon.
 • v šestem poglavju Modul 5: Podatkovne baze se naučite izdelati podatkovno bazo, oblikovati tabele in vnašati podatke, jih preurejati, z njimi računati, izdelovati poizvedbe, obrazce in poročila in jih izpisovati na papir.
 • poglavje Modul 6: Predstavitve vas seznani z izdelavo in oblikovanjem elektronske predstavitve. Naučite se izbrati predlogo, vpisovati ali vstaviti besedilo, dodajati slike, posebne učinke, izdelati gradivo za poslušalce, predstavitev izpisati na papir in prikazati poslušalcem.
 • Poglavje Modul 7: Informacija in komunikacija je razdeljeno na dva dela: v prvem delu se seznanite z Internetom in se naučite v spletu iskati različne informacije. V drugem delu se naučite uporabljati elektronsko pošto: berete, pišete in pošiljate sporočila, nanje odgovarjate, jih posredujete svojim znancem in izpisujete na papir.

  Knjiga je napisana po učnem načrtu za opravljanje izpitov ECDL. Recenziral jo je nosilec licence ECDL za Slovenijo, Slovensko društvo INFORMATIKA in je v Sloveniji edini tak priročnik. Z njo se lahko uporabe osnovnih programskih orodij (kot so delovno okolje Windows, urejevalnik besedil Word, preglednica Excel, baza podatkov Access, orodje za izdelavo predstavitev Powerpoint, Internet Explorer za brskanje po spletu in Outlook Express za delo z elektronsko pošto) naučijo tudi vsi tisti, ki izpitov ne bodo opravljali, želijo pa na hiter in učinkovit način pridobiti potrebno znanje.

  Knjigo je napisala Marjana Kajzer Nagode s sodelavci, predavatelji-ECDL izpraševalci v izobraževalnem in testnem centru ISA.IT. V knjigi so 18 letne izkušnje na področju usposabljanja za uporabo osebnih računalnikov, združene z novimi spoznanji pri certificiranju končnih uporabnikov, ki delajo na informatiziranih delovnih mestih.

 • Info

  Založba: ISA.IT
  Jezik: slovenski jezik
  Vezava: vezana s spiralo
  Strani: 568
  Izid: november 2002
  ISBN: 9612380740
  ISBN-13: 9789612380748

  Ocena

  Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 3

  Sonja Komljanec★★★★★ Knjiga je poplnoma izpolnila moja pričakovanja. Vse stvari, ki jih uporabnik potrebuje pri svojem delu in seveda za uspešno opravljanje izpitov, so zbrane v eni knjigi, napisane razumljivo, posebej pa so dobrodošli primeri (na priloženem CD-ju) s pomočjo katerih lahko dejansko osvojiš znanje. Znanje sem potem tudi preverila s pomočjo nalog v zadnjem delu knjige. Še posebej pa bi rada pohvalila vezavo knjige (špirala), ki je zelo uporabna.

  Zoran Zevnik★★★★★ Pidružujem se zgornjemu mnenju, da je knjiga res OK tako za pripravo na izpite kot tudi sicer. Tudi sam sem računalniški samouk, nimam pa časa (beri potrpljenja) prebirati kompletnih priročnikov. Iz te knjige pa sem nehote (ob pripravi na izpite) zvedel in se naučil še kup stvari, ki mi bodo še kako koristile pri delu. Res super! Priporočam vsakomur (tudi tistim, ki mislijo, da že vse vedo)!

  Boštjan Vedernjak★★★★★ Kar imam za rečt je da sem do zdaj s pomočjo te knjige naredil že 4 izpite,ne da bi hodil na predavanja.Moje znanje računalništva bi se lahko ocenlo za srednje.Ostali so še mi trije in mislim da tudi tu ne bi smel imet problemov.

  Moja ocena

  Priporočite prijatelju

  Ocenite: ECDL Evropsko računalniško spričevalo - priprava na izpite

  Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

  Ocena:

  Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

  Priporočite: ECDL Evropsko računalniško spričevalo - priprava na izpite

  Kontakt