Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 18,40 EUR

Redna cena: 20,45 EUR

Prihranek: 2,04 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Nikolaj Pečenko

Moj prvi Linux, kako sem presedlal na Linux in preživel

Operacijskega sistema Linux se med običajnimi uporabniki osebnih računalnikov drži slab glas. Zapleten naj bi bil in namenjen le zagrizenim ljubiteljem ter strokovnjakom, zaradi tega marsikdo niti pomisli ne, da bi ga preizkusil.

Ampak, ali je res tako hudo? Nikolaj Pečenko je sklenil to preizkusiti in ko se je na lastni koži prepričal, da so Linuxu lahko kos tudi popolni začetniki, je nastal ta priročnik. V njem boste lahko prebrali, kako je avtor najuspešnejšega slovenskega priročnika za osebne računalnike presedlal na Linux, ter se ob tem sami prepričali, da ni Linux pravzaprav nič bolj zapleten za rabo kakor Microsoftova Okna.

Ne potrebujete pilotskega izpita, da bi ga namestili in ne doktorata, da bi ga lahko uporabljali. In tudi debelih in suhoparno napisanih priročnikov vam ne bo treba brati, saj je Moj prvi Linux napisan v vsakomur razumljivem jeziku ter kratko in jedrnato.

Seveda ne smete pričakovati, da boste kar takoj znali narediti vse, kar Linux omogoča. Linux je namreč po eni strani dovolj prijazen, da ga lahko uporabljajo začetniki, po drugi strani pa zahtevnim uporabnikom omogoča, da ga tako rekoč do popolnosti prilagodijo svojim potrebam. A tem so namenjeni drugi priročniki, Moj prvi Linux pa je namenjen vsem, ki bi radi takoj pričeli uporabljati Linux, ne da bi se vam bilo potrebno poglabljati v njegove skrivnostne globočine.

V knjigi boste spoznali osnove Linuxa in nekatere njegove posebnosti. Naučili se ga boste namestiti in uporabljati. Skratka vse, kar morate vedeti, da se lahko takoj lotite dela. Ali igranja. Posebna poglavja so namenjena priključitvi na internet in križarjenju po njem, pa elektronski pošti, tiskanju, poslušanju glasbe, gledanju filmov in še marsikateremu opravilu, ki pogosto greni življenje računalniškim začetnikom.

Povsem po nepotrebnem, kot se boste prav gotovo prepričali tudi sami, ko boste prebrali priročnik Moj prvi Linux in ugotovili, da je Linux pravzaprav čisto prijazen operacijski sistem.

  Knjiga vas nauči:

 • Zakaj se splača presedlati na Linux.
 • Katere različice Linuxa poznamo in kako izbrati najustreznejšo.
 • Namestiti Linux.
 • Osnove dela z Linuxom.
 • Nameščati, odpirati in delati s programi.
 • Kaj so namizja in kakšne so razlike med njimi.
 • Prilagoditi Linux uporabnikovim željam in potrebam.
 • Uporabljati urejevalnik besedil in pisati z računalnikom.
 • Priključiti se na internet, križariti po njem in iskati zanimive stvari.
 • Napisati in poslati prvo e-pismo.
 • Priključiti tiskalnik in tiskati.
 • Poslušati glasbo in gledati videoposnetke z računalnikom.
 • In še marsikatero spretnost, ki vam bo zelo olajšala delo z Linuxom.

O avtorju

Nikolaj Pečenko

Nikolaj Pečenko je avtor najuspešnejšega slovenskega računalniškega priročnika. Moj prvi PC je doslej izšel v šestih izdajah, v skupni nakladi več kot 100.000 izvodov. Napisal je tudi več drugih priročnikov, na primer najuspešnejsi slovenski fotografski priročnik Fotografirajmo digitalno, ki je bil prodan v več kot 10.000 izvodih, priročnik za rabo videokamer Digitalne videokamere, računalniške priročnike Moj prvi linux, Moj žepni računalnik Palm, Moj prenosnik ...

V Delovi prilogi Vikend ima rubriko o zabavni elektroniki, v reviji Naravoslovna solnica pa rubriko o naravoslovnih spletnih straneh.

Poleg računalništva in zabavne elektronike se ukvarja tudi s poljudno-znanstvenim pisanjem in prevajanjem. Napisal je knjigo Naš Zoo, vodnik po ljubljanskem živalskem vrtu, ki je prav tako izšla pri Založbi Pasadena. Njegove prispevke o različnih področjih znanosti je bilo doslej mogoce prebrati v Mladini, Delovi Sobotni prilogi in prilogi Znanost, Gei, Proteusu in še kje. Med knjigami, ki jih je prevedel, pa omenimo temeljno delo Richarda Dawkinsa, Sebični gen.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 270
Mere: 168 x 210 mm
Izid: november 2003
ISBN: 9616361414
ISBN-13: 9789616361415

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 1

Tomaž Treven★★★★★ Knjiga ni skupek HOWTOjev, ne poskuša opisati vsake funkcije in delovanje jedra, temveč je točno to o čemer govori naslov. Od razlogov za, kako dobiti Linux, namestitve in nato nekaj o njegovi uporabi. Na važnejših mestih, so napisane še sekvence avtorjevega počutja ob upravljanju določenega dela, skrbi in zadovoljstvo ob uspehu. Predstavi osnovne stvari ki jih boste potrebovali in nastavitve, ki vam bodo omogočale delo in zabavo, prav tako ta knjige ne predpostavlja da bo sedaj Linux ednini in ultimativni operacijski sistem. Po tej knjige ne boste postali Linux 1337, ampak boste imeli solidno osnovo upravljanja računalnika z Linuxom

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Moj prvi Linux, kako sem presedlal na Linux in preživel

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Moj prvi Linux, kako sem presedlal na Linux in preživel

Oglejte si tudi

Kontakt