Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 22,50 EUR

Redna cena: 25,00 EUR

Prihranek: 2,50 EUR, 10%

Preston Gralla

Zvijače za Windows XP

Z operacijskim sistemom Windows XP so računalniki PC postali bolj podobni Applovim Macom. Nov operacijski sistem ima namreč bolj dodelano grafično podobo, je stabilnejši in celo prijetnejši za delo. Za nekatere uporabnike je to dobra novica, toda zahtevni uporabniki, ki želijo imeti popoln nadzor nad svojim operacijskim sistemom in kdaj pogledati tudi pod pokrov, potrebujejo več. Toda pustimo to.

S knjigo Zvijače za Windows XP boste pokukali v ozadje mikavnega uporabniškega vmesnika, odkrili skrite ukaze in možnosti, trike, ki jih poznajo le redki, čarovnije v ukazni vrstici in še marsikaj. Če želite Windows XP prilagoditi svojemu okusu in potrebam, vas bo ta knjiga navdušila. Pri tem ni pomembno, ali imate domači rabi namenjeno izdajo Windows XP Home Edition ali poslovni rabi namenjeno izdajo Windows XP Professional Edition.

V knjigi se boste med drugim naučili,kako:

  • odstranite komponente Windows XP, ki jih sicer ni mogoče odstraniti;
  • pospešite prenašanje datotek;
  • brskate po spletu anonimno;
  • spremenite nastavitve v registru;
  • odpravite težave z omrežjem;
  • se znebite neželenih sporočil, piškotkov in pojavnih oken;
  • prilagodite videz nadzorne plošče;
  • natančno uglasite požarne zidove, strežnike proxy in še kaj;

V tej knjigi boste našli pametne in uporabne zvijače, s katerimi prihranite čas, za skorajda vse funkcije v Windows XP, pa naj gre za izdajo Home ali Professional. Če se ne prištevate med zahtevne uporabnike, preberite to knjigo in kmalu boste postali eden od njih.

Založba O'Reilly svoje zbirke Zvijače ne namenja »zvijačnim« hekerjem, temveč dobrim fantom, inovativnim uporabnikom, ki želijo raziskovati in preizkušati različne stvari, razkrivati bližnjice, ustvarjati uporabna orodja in si izmišljati zabavne stvari, ki jih boste lahko preizkusili tudi sami.

O avtorju

Preston Gralla

Preston Gralla je avtor več kot 20 knjig s področja računalništva in interneta, ki so bile prevedene v 15 jezikov. O tehnologiji na tem področju piše že od pojava prvih računalnikov PC. Bil je urednik in kolumnist pri številnih časopisih, revijah in spletnih straneh. Je eden od soustanoviteljev in urednikov revije PC Week, urednik pa je bil tudi pri PC/Computing in ZDNet/CNet. Preston objavlja svoje prispevke v številnih revijah in časopisih, med katerimi so tudi PC Magazine, Computerworld, CIO Magazine, Computer Shopper, Los Angeles Times, USA Today, Dallas Morning News, kjer je tudi kolumnist, in številne druge izdaje. Preston je bil kolumnist pri ZDNet/CNet, trenutno pa svoje kolumne objavlja pri TechTarget.com. Njegovi komentarji o tehnologiji na tem področju so bili predvajani tudi v radijskih oddajah. Preston je dobitnik nagrade Best Feature in a Computer Publication, ki jo podeljuje Computer Press Association. V času njegovega urednikovanja pri PC/Computing je bila ta revija finalist za nagrado General Excellence, ki jo podeljuje National Magazine Awards. Z ženo in dvema otrokoma (hči se je pred kratkim odselila zaradi študija) živi v Cambridgeu v Massachusettsu, ZDA. Takrat ko ne piše knjig, člankov in kolumn, Preston rad plava in igra tenis ali pa se odpravi v opero.

Info

Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: Windows XP Hacks
Založba izvirnika: O'Reilly & Associates
Prevod: Robert Mihalič
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 410
Mere: 170 x 210 mm
Izid: november 2004
ISBN: 9616361600
ISBN-13: 9789616361606

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★☆ število ocenjevalcev: 2

David★★★☆☆ Še vedno je to samo zgornji prag osnovnega znanja o Wxp. Sicer bi bili redki, ki bi potrebovali naprednejše knjige kot npr. TweakXP, RegEdit, CmdLine utils,... ampak ravno tako bi močno potreboval.

Tone Bogataj★★★★★ Takšno knjigo smo resnično potrebovali! Vsak lahko v njej najde nekaj zase. Priporočam jo vsem tistim, ki že omajo nekaj znanja o WXP.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Zvijače za Windows XP

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Zvijače za Windows XP

Oglejte si tudi

Kontakt