Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 9,65 EUR

Redna cena: 10,72 EUR

Prihranek: 1,07 EUR, 10%

Marjan Bezjak, Miran Saksida

Prenosna in informacijska elektronika 1

Pričujoča knjiga je učbenik prenosne in informacijske elektronike.

Njegova vsebina je razdeljena na dva dela:

  • Akustika (prva štiri poglavja) ter
  • Računalniška omrežja (zadnje, peto poglavje).

Učbenik je usklajen s katalogom znanj za omenjeni predmet in je torej namenjen dijakom, ki prvo leto obravnavajo to tematiko v programu elektrotehnike, smer elektronika.

Obravnavano, sicer zelo tehnično snov, sva se trudila podati na poljudnoznanstveni način. Ob tem pa nisva želela izgubiti nazornosti in strokovnosti. Kako nama je to uspelo, naj presodijo kar bralci sami.
Učbenik je namenjen tudi individualnemu delu posameznega dijaka, ki pa bo težko prineslo izpolnitev vseh, s katalogom znanja zastavljenih ciljev. Upava, da bodo gesla ob strani teksta s pomočjo svetovnega spleta, vprašanja in ponovitveni miselni vzorci ob koncu poglavij pomagali doseči te cilje. Za odkrivanje ostalih podrobnosti, ki še dodatno krasijo to snov, morajo dijaki svoje znanje in nabor veščin še dopolniti. To bodo storili ob pomoči njihovih učiteljev, pri pouku tega predmeta, laboratorijskih vajah, praktičnem delu in delu z računalnikom.

Avtorja

'Učbenik na izviren način vnaša nekatere nove in zanimive pristope pri poučevanju ter s tem motivira dijake, saj je na ta način zanimivejši. Dijaka spodbuja k samostojnemu in kreativnemu delu ter ga 'vleče', da s pomočjo informacijsko komunikacijskih tehnologij išče nova dognanja na področju prenosne in informacijske elektronike. Obenem so primeri navezani na vsakdanje življenje, s čimer je vsebina še toliko bolj razumljiva in bližja dijaku. Do določene mere je tudi prisotna integracija matematike, fizike ter tujega jezika (angleščine).'

Darko Hribar, univ.dipl.ing.elektrotehnike

O avtorjih

Marjan Bezjak

Marjan Bezjak, univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, je učitelj strokovno-teoretičnih predmetov v ŠC Ptuj, Poklicni in tehniški elektro šoli, predavatelj na seminarjih in avtor strokovnih člankov. Sodeluje z Obrtno zbornico slovenije pri mojsterskih izpitih in s sekcijo elektronikov kot svetovalec za IT ter pri pripravi multimedijskih predstavitev. S Centrom za poklicno izobraževanje RS sodeluje pri prenovah in razvoju novih izobraževalnih programov na poklicnem, tehniškem in višješolskem nivoju.

Miran Saksida

Miran Saksida je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, učitelj strokovno teoretičnih predmetov s področja elektrotehnike in računalništva ter ravnatelj na Višji strokovni šoli na TŠC v Novi Gorici, dolgoletni pogodbeni sodelavec podjetja Spin d.o.o., razvija programsko opremo za potrebe domačih podjetij in za naročnike iz Evropske skupnosti, pripravlja, prevaja in oblikuje različna gradiva, ECDL izpraševalec.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 140
Mere: 168 x 209 mm
Izid: avgust 2004
ISBN: 9616361597
ISBN-13: 9789616361590

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Prenosna in informacijska elektronika 1

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Prenosna in informacijska elektronika 1

Kontakt