Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 28,13 EUR

Redna cena: 31,26 EUR

Prihranek: 3,13 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Mark Egan, Tim Mather

Varovanje informacij – grožnje, izzivi in rešitve

Danes mora vsak direktor razumeti informacijsko varnost s poslovnega vidika. Ta knjiga direktorjem pojasnjuje prav to, kar potrebujejo, da se pravilno odločijo glede varnosti in se pri tem ne izgubijo v tehničnih podrobnostih.

Informacijska varnost v podjetjih ponuja realistična, postopna priporočila za ovrednotenje in izboljšanje informacijske varnosti v podjetjih. Od začetka do konca je poudarek na dejavnosti: kaj deluje in kako se to izvede. Teme so med drugim:

  • kaj so varnostni izzivi in zahteve;
  • trendi v napadih na varnost;
  • sistematično identificiranje tveganj in pomanjkljivosti;
  • uvajanje postopkov najboljše prakse za dostop, uporabo, usposabljanje, strategijo in odzive na nevarnost;
  • učinkovito vodenje, nadzor in metrika;
  • varnost in osebje – pomanjkanje znanja;

Če ste direktor, poslovnež ali vodja informacijske tehnologije, je ta kratek, netehničen pregled informacijske varnosti v podjetju ravno prava izbira za vas.

Avtorja bosta del dohodka od knjige namenila za program štipendiranja študentov, ki načrtujejo kariero v informacijski tehnologiji, a si ne morejo plačati stroškov študija.

O avtorjih

Mark Egan

Mark Egan je vodja IT in podpredsednik oddelka Information Technology v Symantecu. Skrbi za vse notranje sisteme in varnost v podjetju Symantec. Mark je tudi sopredsednik gibanja TechNet's Cyber Security Best Practices Campaign in pogosto predava o najboljši praksi v informacijski varnosti in o informacijski tehnologiji.

Tim Mather

Tim Mather je podpredsednik v podjetju Symantec in vodja informacijske varnosti. Skrbi za Symantecov program informacijske varnosti. Ima naziva Certified Information Systems Security Professional in Certified Information Systems Manager.

Info

Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: The Executive Guide to Information Security : Threats, Challenges, and Solutions
Založba izvirnika: Addison-Wesley
Prevod: Milan Bedrač
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 300
Mere: 165 x 210 mm
Izid: maj 2005
ISBN: 9616361511
ISBN-13: 9789616361514

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 1

Tomaž Treven★★★★★ Knjiga za vodilne v podjetju in za tiste, katerih naloga je ohranjanje standardne varnosti, s pravo mešanico poljudnega in tehničnega jezika, opiše koga se potrebuje, kaj je njegova naloga, kako vedeti če je pravi, naloge in privilegiji zaposlenih, s praktičnimi napotki za katera koli podjetja, ne glede na njihovo velikost in potrebe. Skupno jim je samo to, da potrebujejo učinkovit varnostni informacijski sistem - z načrti v prihodnjost in sedanjimi trendi.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Varovanje informacij – grožnje, izzivi in rešitve

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Varovanje informacij – grožnje, izzivi in rešitve

Oglejte si tudi

Kontakt