Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 3,72 EUR

Redna cena: 4,13 EUR

Prihranek: ,41 EUR, 10%

Darko Končan, Dušan Jeraj

Žepni vodnik - dohodnina 2005

Izpolniti napoved za dohodnino je enostavno. Težje pa je izpolniti dohodninsko napoved tako, da plačamo čim manj. Davčno osveščanje je nujno. Slovenci moramo poznati davčne pasti in zapovedi. Le tako bomo v davčni žakelj dali pravi delež in nič več. Vse o dohodnini in davkih dobite v Žepnem vodniku po dohodnini.

V vodniku ne spreglejte:

  • Vse o olajšavi za vzdrževane člane
  • Uveljavljanje dejanskih stroškov.
  • Kdo je zavezanec?
  • Koliko ste dolžni plačati med letom?
  • Najpogostejša vprašanja in odgovori.

Knjigo spremlja spletna stran z obrazcem za brezplačen izračun dohodnine - www.dohodnina.com

ŠE ZADNJIČ DOHODNINA PO ZAKONU IZ DECEMBRA 1993!

Ko so v maju mesecu poslanci našega državnega zbora sprejemali novo davčno zakonodajo in še posebej novi Zakon o dohodnini (ZDoh-1), še slutili niso, kakšno razburjenje bo to prineslo v nadaljevanju. Ne samo med tistimi »srečneži«, ki bi naj imeli probleme z večinskim lastniškim deležem in obdavčitvijo njihovih kapitalskih dobičkov, ampak kasneje tudi med širšimi množicami in še posebej posameznimi poklicnimi skupinami (športniki, kulturniki, različnimi avtorji in ustvarjalci, študenti, itd.). In večina med njimi se je verjetno z nostalgijo spomnila na staro dohodnino, po kateri bomo letos do 31.marca še zadnjič napovedali svojo dohodninsko obveznost.

Ja, bistveno bolj enostavna in razumljiva je bila, pa čeprav je že ta puščala kar precej dvomov in različnih razlag, ki so jih s svojim razumevanjem zakona podajali dacarji in »minister Gregor« na eni strani ter davčni svetovalci in zavezanci na drugi. In tudi kar precej posameznih novel se je uveljavilo v vsem tem času, tako, da pri pripravi svoje dohodninske napovedi ter izračunu obveznosti sploh ni bilo več enostavno izpolniti obrazca.

In ravno pri tem bi vam naj pomagala pričujoča knjižica ozir. Vodnik po dohodnini, ki vam naj na enem mestu in čimbolj pregledno ter razumljivo pojasni morebitna vprašanja in razčisti dileme. V ta namen sva avtorja tudi nanizala precej praktičnih rešitev in zgledov glede obdavčevanja posameznih vrst osebnih prejemkov in uveljavljanja davčnih olajšav skupaj z vsemi najpomembnejšimi vrednostnimi podatki, ki spremljajo dosedanjo dohodninsko zakonodajo.

In če tudi to ne bo dovolj v pomoč, je še tu spletna stran dohodnina.com, kjer bo možno poiskati odgovor na morebitno še ne dovolj pojasnjeno vaše vprašanje, da o tem, da se posvetujete z obema strokovnjakoma kot davčnima svetovalcema, sploh ne govorim posebej.

Torej veselo na delo, žal večini zelo neprijetno in obremenjujoče, a kaj, ko cesarju je treba dati, kar mu pritiče. Pa vendar, bodimo pošteni, saj nam on, predvsem pa njegov »minister Gregor« tudi vračata nazaj v obliki družbene infrastrukture, socialnega, zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, itn. Že res, morda je tudi tega premalo, a to je stvar politike, o tej pa na tem mestu raje ne bi razpravljal.

In drugo leto?

Obljubljava povsem novo izdajajo vodnika, pa ne samo o novi dohodnini, tudi o vseh ostalih osebnih davkih in še o čem.

Avtorja

O avtorjih

Darko Končan

Darko Končan, univ. dipl. ekon., je dolgoletni davčni svetovalec in stalni sodni izvedenec za finančna, davčna in borzna vprašanja. Zaradi svojega strokovnega poznavanja problematike je bil pred časom tudi državni sekretar na Ministrstvu za finance, odgovoren za področje davčnega in carinskega sistema. Pred tem se je kot direktor oddelka za davčno svetovanje v mednarodni revizijski družbi Deloitte&Touche Ljubljana ukvarjal z davčnim svetovanjem. V Sloveniji je med prvimi nudil storitve davčnega svetovanja za stranke v svoji zasebni družbi ter bil med soustanovitelji Društva davčnih svetovalcev Slovenije (DDSS). Kot delegat DDSS je že več kot 6 let član Fiskalnega komiteja Evropske organizacije profesionalnih davčno svetovalnih organizacij (CFE). Predava na domačih in mednarodnih seminarjih z davčno tematiko, v okviru katere poleg DDV posebej izstopa še problematika odloženih davkov, transfernih cen, komercialne davčne revizije in davčnih utaj ter uveljavljanja poklicnega davčnega svetovanja v Sloveniji. Strokovne prispevke objavlja v domačih in tujih strokovnih medijih, med drugim pa je v času uvajanja sistema DDV v Sloveniji kot soavtor izdal priročnik Uvedba DDV – praktični primeri in vprašanja.

Dušan Jeraj

Dušan Jeraj, univ. dipl. ekon., je diplomiral na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru in se kot davčni svetovalec vključil v delo oddelka za davčno svetovanje Deloitte & Touche, d.o.o., Ljubljana. V začetku leta 2004 je skupaj s kolegi ustanovil svetovalne družbo Taxgroup d.o.o., ki je do danes zrasla v eno izmed največjih družb na področju davčnega svetovanja v Sloveniji. Pri svojem delu proučuje davčna vprašanja in svetuje strankam s področja direktnih davkov, še posebej s področja dohodnine. V dnevnem časopisju ga lahko zasledimo kot avtorja številnih prispevkov na temo dohodnine in drugih davkov, pa tudi kot gosta kontaktnih oddaj in predavatelja.

Info

Zbirka: Žepni vodnik
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 110
Mere: 170 x 120 mm
Izid: marec 2005
ISBN: 9616361635
ISBN-13: 9789616361637

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Žepni vodnik - dohodnina 2005

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Žepni vodnik - dohodnina 2005

Kontakt