Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 61,15 EUR

Redna cena: 67,94 EUR

Prihranek: 6,79 EUR, 10%

Tomaž Bratuša, Mark Egan, Tim Mather

Varovanje informacij + Hekerski vdori in zaščita, druga izdaja

Varovanje informacij – grožnje, izzivi in rešitve
Danes mora vsak direktor razumeti informacijsko varnost s poslovnega vidika. Ta knjiga direktorjem pojasnjuje prav to, kar potrebujejo, da se pravilno odločijo glede varnosti in se pri tem ne izgubijo v tehničnih podrobnostih.

Informacijska varnost v podjetjih ponuja realistična, postopna priporočila za ovrednotenje in izboljšanje informacijske varnosti v podjetjih. Od začetka do konca je poudarek na dejavnosti: kaj deluje in kako se to izvede.

Če ste direktor, poslovnež ali vodja informacijske tehnologije, je ta kratek, netehničen pregled informacijske varnosti v podjetju ravno prava izbira za vas.

Hekerski vdori in zaščita, druga razširjena izdaja
Nova razširjena izdaja vsebuje podrobnejši pregled napadov na spletne aplikacije (spletne trgovine, portali, CMS sistemi...), natančnejše opise vdorov v brezžična omrežja (premagovanje WEP, WPA-PSK, VPN...) z več kot 150 opisi najnovejših hekerskih orodij in tehnik za premagovanje varnostnih elementov računalniških omrežij.

Poleg navedenega nova izdaja vključuje tudi napade na podatkovne baze in podrobne opise praktične uporabe orodij za varnostno testiranje kot sta Nessus in Metasploit. Za vse uporabnike mobilnih telefonov so prava poslastica natančni opisi orodij in postopkov za vdor v mobilne telefone preko bluetooth povezav.

Še enkrat pa naj vas opomnimo, da je potrebno za učinkovito zaščito najprej poznati metode in tehnike nasprotnika.

Priložen DVD z najnovejšimi orodji za odkrivanje in preprečevanje vdorov, ter testiranje varnosti spletnih aplikacij in računalniških omrežij!

O avtorjih

Tomaž Bratuša

Tomaž Bratuša je svetovalec za informacijsko varnost v podjetju Maldin, d. o. o. Kot vodja skupine Team Intell se ukvarja z varnostnim testiranjem računalniških omrežij in spletnih aplikacij, hkrati pa se kot predavatelj udeležuje računalniških konferenc, kjer prisotnim predstavi nove poglede na področje informacijske varnosti. Je avtor knjige Hekerski vdori in zaščita ter avtor več kot sto člankov s področja računalništva in informacijske varnosti. V prostem času se posveča varnostnemu izobraževanju uporabnikov njegove nasvete pa lahko najdete tudi na varnostnem portalu Varnostne novice .

Mark Egan

Mark Egan je vodja IT in podpredsednik oddelka Information Technology v Symantecu. Skrbi za vse notranje sisteme in varnost v podjetju Symantec. Mark je tudi sopredsednik gibanja TechNet's Cyber Security Best Practices Campaign in pogosto predava o najboljši praksi v informacijski varnosti in o informacijski tehnologiji.

Tim Mather

Tim Mather je podpredsednik v podjetju Symantec in vodja informacijske varnosti. Skrbi za Symantecov program informacijske varnosti. Ima naziva Certified Information Systems Security Professional in Certified Information Systems Manager.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Izid: julij 2007
Dodatek:
ISBN: var_bundle

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Varovanje informacij + Hekerski vdori in zaščita, druga izdaja

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Varovanje informacij + Hekerski vdori in zaščita, druga izdaja

Oglejte si tudi

Kontakt