Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 15,30 EUR

Redna cena: 17,00 EUR

Prihranek: 1,70 EUR, 10%

Teja Batagelj, Tadej Gabrijel, Helena Gregorc, Dušan Kričej, Roman Rep, Davorka Šel, Renata Zatler, Tatjana Mizori Zupan, Maja Zupančič

e-uprava; zavezništvo z uporabniki

V knjigi so predstavljeni glavni dosežki slovenske e-uprave, tudi o tem kako jo Evropa meri v primerjavi z drugimi evropskimi e-upravami. Velik del knjige je namenjen predstavitvi pomembnejših storitev za državljane, za pravne osebe in tudi storitvam javne uprave, ter programu za odpravo administrativnih ovir. Omenjeni so tudi bodoči projekti slovenske e-uprave ter pojasnjeno delovanje informacij skega sistema, ki omogoča, da e-uprava lahko nemoteno, varno in kakovostno deluje. V obdobju slovenskega predsedovanja EU v letu 2008 uvaja slovenska e- uprava nov pogled in nov pristop pri sodelovanju z uporabniki. E- uprava se želi približati uporabnikom tako, da z njimi ustvarja zavezništvo. Slovenska e-uprava strmi k temu, da razvija in dopolnjuje elektronske storitve, ki jih državljani res potrebujejo. Uporabnike smatra kot partnerje, s katerimi skupaj ustvarja zavezništvo pri boju proti birokraciji in administrativnim oviram. Slovenska e-uprava skupaj z uporabniki ustvarja racionalno in učinkovito administracijo, sodobne elektronske storitve in e-upravo po meri uporabnikov.

O avtorjih

Avtorji knjige e-uprava – zavezništvo z uporabniki Teja Batagelj, Tadej Gabrijel, Helena Gregorc, Dušan Kričej, Roman Rep, Davorka Šel, Renata Zatler, Tatjana Mizori Zupan in Maja Zupančič so priznani stro kov njaki s področja javne uprave in uspešno delujejo na področju projektov pri uresničevanju učinkovite administracije in odprave administrativnih ovir. Avtorji uspešno delujejo pri najbolj po membnih IT projektih slovenske uprave in prispevajo tudi k uresničevanju mednarodnih projektov za boljšo in bolj učinkovito javno upravo. Nekateri med njimi so vodje in člani najbolj pomembnih IT projektov, kot so Državni portal E-uprava, e-VEM, Interopera bilnost, Povezovanje evidenc in registrov, e-seje Vlade RS, Odprava administrativnih ovir idr. Delujejo na pomembnih področjih pri uresničevanju ciljev Slovenije in EU k usmerjenosti uprave k uporabnikom, kakovostnem in učinkovitem poslovanju javne upra ve ter odprtosti in preglednosti poslovanja javne uprave. Avtorji s svojimi številnimi prispevki v strokovnih revijah in konfe ren­cah prispevajo k promociji rešitev e-uprava in so v knjigi na enem mestu zajeli pomemb na področja e-uprave. Avtorji so pomemb no vplivali tudi na oblikovanje slovenske e-uprave in na njen razvoj, ki je slovensko e-upravo v zadnjih letih pripeljal v sam vrh evropskih e-uprav.

Pogled v knjigo

Info

Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: e-uprava; zavezništvo z uporabniki
Založba izvirnika: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 110
Izid: februar 2008
ISBN-13: 9789616361934

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: e-uprava; zavezništvo z uporabniki

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: e-uprava; zavezništvo z uporabniki

Kontakt