Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 22,16 EUR

Redna cena: 24,62 EUR

Prihranek: 2,46 EUR, 10%

Miha Mazzini

Ukrotite Word!

Knjiga je idealni priročnik za tiste, ki želijo izkoristiti več kot le nekaj odsototkov zmogljivosti svojega urejevalnika besedil.

– Z njo se naučite, kako uporabiti vse zmogljivosti Worda – za katere večinoma sploh niste vedeli, da jih ima – ne da bi morali znati programirati.

– Naučite se, kako posneti makro – prav tako brez programiranja.

– Naučite se popravljati makro, ki ste ga posneli.

– Naučite se tudi programirati, če res želite izkoristiti zmogljivosti Worda do zadnjega kotička.

Vsak resen uporabnik Worda, ki že dalj časa dela s tem najbolj priljubljenim urejevalnikom besedil, ima vsaj nekaj predlogov za lastnosti ali zmogljivosti, ki bi jih rad programu dodal. In vendar, če le dobro pogledamo – večino teh zmogljivosti Word že ima, le izluščiti jih je treba. Avtor vas zato skozi prvo polovico knjige vodi, da najdete, kar je v Word že vgrajeno, preden se lotite resnejših posegov.

Drugi del knjige govori o tako rekoč prikritem programiranju, s katerim si delo zelo olajšate, hkrati pa vam ni treba videti niti enega programerskega ukaza.

Šele tretji del se zares posveti programiranju, pisan pa je z mislijo na začetnika – stari mački tako ali tako vse znajo. Nič hudega ni, če je Word vaš prvi in edini programski jezik. Krasen pa je občutek, ko se zaveste, da bi neko delo lahko opravljali deset ur in da ga bo 99,99 % ljudi tudi v resnici opravljalo natanko tako dolgo. A ne vi. Ker znate programirati, boste napisali dodatek, ki bo stvar izvedel v nekaj minutah.

Plošča CD-ROM, ki je priložena knjigi, vsebuje veliko koristnega gradiva, ki vam bo prišlo zelo prav pri poglobljenem delu z Wordom: makre, obrazce in predloge, pregledovalnike, preizkusne programe, popravke in dodatke, pomoč in še mnogo več.

O avtorju

Miha Mazzini

Miha Mazzini je priznan avtor računalniške literature. Napisal je Mentor o računalništvu, ki je izšel tudi v srbohrvaščini, tri knjige o Clipperju, knjigo o Wordu, WordStaru, Windows for Workgroups in predhodnika te zbirke zvijač. Več let je bil eden od urednikov revije Monitor, bil pa je tudi prvi urednik revije za »družinsko računalništvo« PC&mediji.Kar nekaj let je pisal redno torkovo kolumno o internetu v časopisu Delo. V računalniških krogih je Miha Mazzini znan tudi kot avtor prvega slovenskega programa za odkrivanje tipkarskih napak. Trenutno je zaposlen kot strokovnjak za uporabniško izkušnjo pri podjetju Planet 9.

Miha Mazzini pa je znan tudi zunaj računalniških krogov. Napisal je več romanov, med drugim prodajno uspešnico Drobtinice, Zbiralec imen, Satanova krona, Telesni čuvaj in Kralja ropotajočih duhov. Napisal je tudi scenarij za film Operacija Cartier, ki je prejel evropsko nagrado CIRCOM za televizijski film leta 1992, in scenarij za film Sladke sanje, ki je dobil precej domačih in tujih nagrad, tudi zlato palmo na festivalu v Valenciji. Sam je režiral dva kratka filma, končal podiplomski študij scenaristike v Angliji in je redni član Evropske filmske akademije.

Več podatkov lahko preberete na spletni strani www.MihaMazzini.com.

Info

Zbirka: Monitor
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 463
Mere: 188 x 235 mm
Izid: november 1996
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616065270
ISBN-13: 9789616065276
COBIB-ID: 63303680
UDK: 519.688:801.8

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Ukrotite Word!

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Ukrotite Word!

Oglejte si tudi

Kontakt