Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 22,46 EUR

Redna cena: 24,95 EUR

Prihranek: 2,50 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Allen Elkin

Obvladovanje stresa za telebane

čisto nov in aktualen priročnik, ki vam bo brez posebnega napora pomagal, da se otresete te novodobne 'nadloge'!

Naučite se, kako:

  • prepoznati sprožitelje stresa in jih karseda oklestiti,
  • osvojiti tehnike obvladovanja stresa in znova prevzeti nadzor nad svojim življenjem,
  • privzeti življenjski slog, odporen na stres.

Kdo že ni bil kdaj pod stresom? Vsi ga poznamo in vsi se ga po najboljših močeh otepamo. A ko stres postane trdovratna stalnica v našem življenju, nam lahko prične škodovati in je lahko povod za številne druge psihološke težave. Tehnik in nasvetov za obvladovanje stresa je kot listja in trave, pogosto pa si še nasprotujejo. Znajdemo se v začaranem krogu. Ko stres pokaže zobe in se ne znamo več sami razbremeniti, potrebujemo močnejše orodje.

Stres je pojem, ki se vse bolj intenzivno tihotapi v življenje slehernega človeka. Precej alarmanten je podatek, da je v zadnjih nekaj letih kar 70 do 80 odstotkov obiskov pri zdravniku povezanih s stresom. Stopnja stresa se še posebej povečuje na delovnem mestu, na kar opozarja tudi Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Duševne težave, ki jih povzroča stres na delovnem mestu, so namreč vse pogostejše in odstotek strmo narašča.

Včasih pred zvermi, danes bežimo pred stresom

Da stres ni samo izgovor za slabo počutje in nemir, dokazujejo znanstvene raziskave, ki pojasnjujejo, kako se le ta sproži. Ko smo vpleteni v izrazito negativen ali boleč dogodek, nam možgani sporočijo, naj se pripravimo na nevarno situacijo. To reakcijo strokovnjaki imenujejo boj ali beg. Takrat se v telesu sprožijo reakcije, kot so pospešeno bitje srca, hitro dihanje, motnje zavesti, zmanjšana pozornost, ohromitev. Na negativen stres se ljudje odzovemo z negativnimi čustvi, kot so žalost, zaskrbljenost, pretirano izčrpanost in brezvolje. Včaih se je takšna reakcija pojavila že v pradavnini, ko je jamski človek bežal pred divjimi zvermi in je bila v funkciji ohranitvenega nagona oziroma preživetja. 

Kako vam lahko pomaga telebanski priročnik Obvladovanje stresa za telebane?

Poleg tega, da se boste spoznali z različnimi sprostitvenimi tehnikami, z meditacijo, preprosto samohipnozo, se naučili, kako obvladovati čas in veščine boljšega organiziranja, se boste s pomočjo Obvladovanja stresa za telebane naučili tudi učinkovitega soočanja s skrbmi, ki vam tako pogosto grenijo vsakdan. Po korakih se boste naučili merjenja stresa, določiti stopnjo stresa in se spoznati z majhnimi triki, ki zagotavljajo velike spremembe. Obvladovanje stresa za telebane  je vodič, ki vas bo varno usmerjal skozi zmedo različnih možnosti obvladovanja stresa. Z njegovo pomočjo boste postali vešči učinkovitega obvladovanja in zmanjševanja stresa v svojem življenju. Knjiga zajema dobesedno vse pomembne vidike obvladovanja stresa. Ob branju boste dokončno spoznali, od kod izvira stres, kako vpliva na vas in, kar je najpomembnejše, kako si lahko pomagate. Knjiga predstavlja različne načine za sproščanje telesa, umirjanje uma in sproščanje napetosti, ki jo prinaša preobilica stresa. Naučili se boste, kako nadzirati jezo, biti manj zaskrbljeni, in si ustvariti način življenja, ki mu stres ne more do živega.

Iz vsebine

  • od kod izvira vaš stres in kako ga ugnati,
  • tehnike za sproščanje mišične napetosti in umirjanje uma,
  • kako bolje upravljati s časom, obvladovati jezo, se soočati s stresom na delovnem mestu in še več,
  • pomen pravilnega prehranjevanja, telesne vadbe in zadostnega spanca,
  • kako na stres vpliva vaše razmišljanje,
  • deset najbolj stresnih dogodkov v življenju.

O knjigi so povedali

dr. Lilijana Šprah, strokovna recenzentka

Vodič Obvladovanje stresa za telebane ni eden tistih priročnikov za samopomoč, ki bi vas skušal zasuti s čudežnimi recepti in prežeti z nerealnimi pričakovanji. Dejstvo je, da se naši vedenjski, čustveni in miselni vzorci odzivanja na stresne okoliščine utrjujejo vrsto let, zato ne moremo pričakovati, da se bomo stresa znebili kar čez noč, z eno samo odrešujočo mislijo ali čarobno tehniko. Avtor vodiča nagovarja bralca na duhovit in iskriv način ter hkrati ohranja visoko strokovno raven pri usmerjanju bralca skozi vse pomembne vidike prepoznavanja in obvladovanja stresa. Pri tem se trudi ostati tudi čim bolj praktičen in realističen ter si še posebej prizadeva, da njegovi nasveti za obvladovanje stresa ne bi predstavljali bralcu dodatne stresne obremenitve, zato jih začini z dobršno mero vedrine in optimizma.

Adil Huselja, univ. dipl. Sociolog avtor strokovnih člankov in predavatelj stres managementa

Odgovorno, temeljito in iskreno poglejte v ogledalo lastnega življenja, prepoznajte tiste reči, ki rušijo vaše notranje ravnovesje in duševni mir. S prevzemom odgovornosti za svoje življenje boste poleg zavedanja prejeli tudi moč, da lahko vsako stvar, ki vas moti in tako ali drugače negativno vpliva na vaše počutje in zdravje, spremenite ali odpravite. Stres ni nobena izjema in pri tem vam želim obilo uspeha.

Helena Pleslić, strokovna sodelavka v službi za organizacijo in kadre, DARS

Proti stresu ne obstaja cepivo, a verjamem, da ga lahko nadomesti ta priročnik in prinese odpornost proti stresu vsem, ki ga bodo uporabili v svojem načinu življenja. Želim si, da bi za lepši, varnejši in ustvarjalnejši svet to cepivo uporabilo čim več ljudi. Hitimo skozi življenje, kot bi drveli po avtocesti z vključenim avtopilotom, usmerjenim samo na obveznosti in zahteve, ki čakajo na nas. Na počivališčih se ustavimo samo zato, da oskrbimo svoje jeklene konjičke in ob tem bolj spotoma spijemo kavo pa hitro naprej, da pridobimo izgubljene minute … Lepoto ob poti komaj opazimo, saj zanjo nimamo časa. Vozimo mimo izvozov, ki vodijo k prijetnim in mirnim krajem, kjer je ritem življenja počasnejši, a nas ne zanimajo. Vključeni avtopilot nas drži na avtocesti, ohranja hitrost in nas priganja, da kljub utrujenosti nadaljujemo pot. Ta avtopilot je stres, ki ga ne obvladamo. Postopoma uničuje naše življenje, zdravje, delovno ustvarjalnost in odnose.

 

O avtorju

Allen Elkin

Dr. Allen Elkin je klinični psiholog in direktor Centra za obvladovanje stresa in svetovanje v New Yorku. V Združenih državah Amerike je zaslovel zaradi svoje strokovne podkovanosti na področju stresa in čustvenih motenj. Pogosto je nastopal v priljubljenih oddajah, kot so Today, Good Morning America in Good Day New York.

Info

Zbirka: Za telebane
Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: Stress Management for Dummies
Založba izvirnika: John Wiley & Sons
Jezik: slovenski jezik
Mere: 185 x 235 mm
Izid: maj 2014
ISBN-13: 9789616661638

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Obvladovanje stresa za telebane

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Obvladovanje stresa za telebane

Oglejte si tudi

Kontakt